Mergi la conţinutul principal

Nu uitati sa trimiteti la Fisc declaratiile de venit!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a incheiat actiunea de trimitere, prin posta, a plicurilor cu declaratia de venit, formularul 200, catre contribuabili - persoane fizice care au obligatia declararii veniturilor realizate in anul 2006.
ANAF recomanda contribuabililor ca, pentru transmiterea prin posta a formularului declaratiei de venit, sa utilizeze plicul cu indicatia "CR" primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale. In cazul in care vor utiliza un alt plic, taxele postale vor fi suportate de catre contribuabili.
Dupa completarea declaratiei, un exemplar al acesteia se introduce in plicul primit, pe care-l vor depune la oficiul postal cel mai apropiat, de unde vor primi o recipisa ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor, celalalt exemplar raminind la contribuabil.
Persoanele care au obligatia declararii veniturilor obtinute in anul 2006 si nu au primit prin posta plicul cu declaratia de venit pot procura formularele de declaratie accesind adresa de Internet www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenta contribuabili, subdomeniul Formulare sau de la unitatile fiscale.
ANAF precizeaza ca persoanele fizice care, anul trecut, au realizat numai venituri din salarii sau asimilate salariilor nu au obligatia declararii acestor venituri.
Reamintim ca termenul limita de depunere a declaratiilor de venit este data de 15 mai 2007.
Nedepunerea declaratiei de venit pina la data de 15 mai 2007 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10 lei (RON) la 100 lei (RON), contribuabilul avind posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii mentionate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu