Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu toate Consiliile Locale au fost acreditate sa presteze servicii sociale

Desi termenul limita, pina la care toate Consiliile Locale ar fi trebuit sa primeasca acreditari pentru furnizarea serviciilor sociale, a fost 31 decembrie 2005, pina in momentul de fata majoritatea nici macar nu au depus cereri pentru a intra in legalitate. Din cele 44 de Consilii Locale existente, doar una a primit acreditare, iar alte 4 sint in proces de acreditare. Restul sint pasibile de o amenda in valoare de 50 de milioane de lei, ca urmare a faptului ca platesc asistenti sociali pentru persoanele cu handicap, lucru care reprezinta un serviciu social, pentru furnizarea caruia trebuie sa indeplineasca anumite standarde de calitate.
Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila le-a instiintat din timp ca nu pot acorda aceste servicii fara acreditare si ca, in acest sens, exista o data limita de depunere a cererilor. Cu toate acestea, in prezent doar Consiliu Local Braila este acreditat, acordind, astfel, servicii in conditiile legii. "Mai avem alte patru Consiilii Locale care au depus cereri, dar care nu au fost acreditate deoarece au avut dosarele incomplete. Este vorba despre Stancuta, Maxineni, Gropeni si Jirlau, carora le-au fost trimise notificari, ca in decurs de 30 de zile sa vina sa isi completeze dosarele. In ceea ce priveste Consiliile care nu au depus nici macar cereri de acreditare, am evitat sa le aplicam sanctiuni deoarece acest lucru ar fi insemnat sistarea platilor catre asistentii personali, lucru care nu este tocmai firesc. Nu este corect ca acesti oameni sa aiba de suferit din pricina unora care refuza sa-si faca datoria. Inca mai avem radbare si ii mai asteptam, dar nu stim pentru cit timp", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Conform Ordonantei 68/2003, serviciile sociale reprezinta ansamblul complex de masuri si actiuni realizate pentru a raspunde nevoilor sociale individuale, familiale sau de grup, In vederea depasirii unor situatii de dificultate, pentru prezervarea autonomiei si protectiei persoanei, pentru prevenirea marginalizarii si excluziunii sociale si promovarea incluziunii sociale. Serviciile sociale sint asigurate de catre autoritatile administratiei publice locale, precum si de persoane fizice sau persoane juridice publice ori private, In urma acreditarii de catre Comisia din cadrul DMSSF Braila. Furnizorii de servicii sociale acreditati pot organiza si acorda servicii sociale pentru o perioada de 12 luni. Informatii suplimentare privind procedura de acreditare se pot obtine de la Secretariatul tehnic al Comisiei de acreditare din cadrul DMSSF Braila, Calea Calarasilor nr.19, sau la telefon 611498.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii