Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu si-a crezut fiul, cind acesta i-a spus ca a fost abuzat sexual

A aflat de la copilul sau de numai 10 ani ca ar fi fost abuzat sexual, dar nu l-a crezut si nici nu si-a dat silinta sa afle adevarul. Este cazul barbatului din satul Cuza-Voda, comuna Stancuta, care si-a dat seama de groaznicul adevar abia dupa ce un consatean a reclamat ca fiul sau, de numai 9 ani, a fost abuzat sexual, de acelasi individ. Dupa ce Stefan S. a reclamat la politie ca baiatul sau a fost supus la perversiuni sexuale de un vecin de 19 ani, Trandafir G. si-a dat seama ca si copilul lui ar putea fi in aceeasi situatie si abia atunci s-a gindit sa afle care este adevarul. De fapt, daca n-ar fi fost politistii care cercetau cazul, poate ca nici acum Trandafir G. nu ar fi aflat ca fiul sau a trecut prin asemenea incercari traumatizante, pentru un copil. Si probabil ca baiatul ar fi continuat sa fie abuzat sexual, in conditiile in care acesta oricum suporta abuzurile vecinului sau de luni de zile. Mai mult, tot ca urmare a cercetarilor politistilor din Stancuta, in colaborare cu cei din Insuratei, au aflat si parintii unui tinar de 21 de ani, cu probleme psihice, ca acesta a fost abuzat sexual.
Daca sateanului al carui fiu de 10 ani nu i-a venit sa creada ca Ion Grigoras ar fi capabil de asemenea grozavii, mama vitrega a acestuia, cea care-l creste, a luat totul in serios. Intrebata fiind daca il crede capabil de abuz sexual asupa unor copii, Ionica Grigoras, mama vitrega a lui Ion, ne-a declarat: "Eu am crezut, il cred capabil sa violeze niste copii. Este un destrabalat. Nu am ce scoate din el, desi am incercat, eu mi-am dat silinta sa-l aduc pe calea cea buna, dar nu se poate. Eu l-am intrebat ce s-a intimplat cu copiii aia, cind am auzit, dar mi-a zis ca nu stie, ca n-a facut nimic. "Eu n-am facut nimic, mamica, n-am facut nimic!", si tremura in fata lu' tata-sau. "Fir-ai tu sa fii, spune ce-ai facut, ca te omor, sa stii!", ii zicea tata-su, dar el, nimic si nimic. "Nu am facut, taticule, nu am facut, iti zic eu ca n-am facut!". El nu a avut niciodata prietena, statea tot timpul la poarta sau pleca cine stie unde, pe cimp, de nu-l mai adunai de pe drumuri. Eu i-am zis si baiatului celalalt, ca tot asa este, numai sa umble pe drumuri, "mai, vezi sa nu faci ce-a facut frate-tau, ca ai sa ajungi tot acolo, unde este si el acum!" Nu ma mai descurc cu ei, ca si tata-sau este un destrabalat, nu ma inteleg cu el, ma si bate si nu este un om de casa, cu care sa ai grija de copii!".

"Mie baiatul mi-a mai spus cite ceva, in trecut, ca i-ar fi facut Ion, dar nu am dat atentie"

Barbatul care a reclamat abuzul sexual ne-a povestit ca a intrat la banuieli cind a vazut ca baiatul sau nu putea sa stea normal pe scaun si nici pe pat. Pentru ca micutul nu a avut curajul sa marturiseasca de la bun inceput ce s-a intimplat, deoarece fusese amenintat cu bataia de catre agresor, el a fost convins sa vorbeasca de catre mama sa, cu doua palme: "Cind a venit acasa, nu putea sa stea pe pat, se dadea cind intr-o parte, cind in alta si l-a intrebat sotia: "Ce e cu tine, esti bolnav, ai ceva?", si el a zis ca n-are nimic. Noi am observat insa ca ceva nu-i in regula cu el si l-a intrebat iar: "spune mai, ce ai, ce te doare?", si el n-a vrut sa spuna si i-a dat nevasta-mea doua palme, si atunci el a zis ca uite, cutarica mi-a facut asa! Il durea fundul, nu putea sa sada jos copilul. Si atunci eu am zis "lasa, mai, ca ma duc la organele de ordine si anunt ce s-a intimplat!". Eu am mai auzit zvonuri, in trecut, ca altor copii li s-a intimplat la fel, dar nu am dat atentie. El ii ameninta ca ii bate si ei nu prea aveau curajul sa spuna ceva. Si pe un copil din vecini il violase, si pe altul, din partea cealalta a satului, la fel. Si probabil, daca parintii alora n-au zis nimic si n-au reclamat, a zis ca poate sa faca la fel si cu al meu", ne-a spus Stefan S.
Marioara S., mama copilului, ne-a declarat ca a fost socata sa afle ce i s-a intimplat fiului sau: "Dupa ce i-am dat doua palme, el mi-a spus ca i-a bagat-o in gura, dupa ce l-a dus in cimp, ca l-a amenintat ca-l bate daca zice ceva. Era foarte speriat, sa nu-l bata nenorocitul ala. Nu mi-a venit sa cred, dar daca copilul asa mi-a spus, m-am dus la Ionel si l-am intrebat de ce mi-a nenorocit baiatul. Ion a zis ca el nu i-a facut nimic. Cum sa nu-i faca nimic, ce, copilul meu poate sa inventeze asa ceva, ce mi-a povesit el mie, ca i-ar fi facut Ion?!".
In ceea ce-l priveste pe tatal copilului de 10 ani, care era abuzat de luni de zile, Trandafir G. ne-a marturisit ca baiatul ii spusese, in urma cu citeva luni, ca vecinul i-ar face lucruri nepotrivite, cind il duce pe cimp, insa nu i-a dat crezare "Mie baiatul mi-a mai spus cite ceva, in trecut, ca i-ar fi facut Ion, dar nu am dat atentie, ca nu am putut sa cred. Uneori spunea ca-i face, alteori, ca nu-i face si nu am mai stiut ce sa cred. Ultima oara, insa, cind am auzit, dupa ce am aflat ca li s-a intimplat si altor copii, am crezut".
"Noi am fost anuntati de Stefan S. ca fiul sau minor, de 9 ani, ar fi fost supus unor abuzuri sexuale de catre un consatean. Ne-am deplasat la fata locului si am facut cercetari, iar in cursul verificarilor, am constatat ca au mai cazut victima lui Ion Grigoras inca un copil de 10 ani si un tinar de 21 de ani, cu probleme psihice. Grigoras si-a recunoscut faptele, a fost prezentat instantei de judecata, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva, pentru o perioada de 29 de zile", ne-a declarat, la rindul sau, agentul-sef Marian Otelea, seful postului de politie Stancuta.
Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului s-a sesizat in acest caz si a trimis la familiile copiilor agresati asistenti sociali, care sa ofere consiliere atit parintilor, cit si copiilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii