Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu putem sa ne aliniem intru totul miscarilor de protest ce vor fi stabilite la nivel national"

Liderii "Cartelului Alfa" anunta posibilitatea declansarii unui conflict de munca la nivelul intregii ramuri a metalurgiei, in cadrul caruia sa se ajunga pina la greva generala. De altfel si Federatia Metarom, afiliata la "Cartel Alfa", intentioneaza sa organizeze un miting sindical pe platforma siderurgica de la Galati, actiune la care se previzioneaza sa participe mii de sindicalisti din intreaga tara. Principalul motiv al conflictului este faptul ca, in metalurgie, nici la ora actuala nu s-au finalizat negocierile anuale ale salariului de baza minim, in contextul in care sindicatele se pling ca nivelul salariilor din aceasta ramura este unul din cele mai scazute din intreaga economie nationala.
Cu privire la chemarea la lupta a structurilor sindicale la care este afiliata, conducerea Sindicatului "Metal 94" din cadrul "Laminorul" SA sustine ca va acorda tot sprijinul solicitat pina la momentul declansarii grevei generale. "Noi am fost alaturi de colegii sindicalisti indiferent de afilierea sindicala si nu vom face nici acum rabat de la aceasta politica. Cu toate acestea, am o retinere foarte mare cu privire la participarea la o greva generala, in eventualitatea in care s-ar putea ajunge pina la o asemenea masura de protest sindical. Am spus ca am rezerve in a participa la o greva generala pentru ca noi am cistigat o serie de drepturi salariale in cadrul negocierilor cu actualul patron si nu mi s-ar parea normal ca in aceste conditii sa oprim munca in unitate. De aceea, nu putem sa ne aliniem intru totul miscarilor de protest ce vor fi stabilite. Oricum, asteptam concluziile sedintei ce se desfasoara zilele acestea la Sibiu a sindicatelor membre ale Federatiei "Metarom" din care facem si noi parte si vom vedea ce este de facut in continuare", ne-a declarat presedintele Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca.
Important de mentionat este ca solicitarea sindicatelor din metalurgie cu privire la negocierile Contractului Colectiv de Munca la nivel de ramura vizeaza un salariu minim de baza de 595 lei. Conform liderilor "Cartel Alfa", partea patronala a respins aceasta propunere si refuza reluarea negocierilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii