Skip to main content

Nu poti face bine si medicina, si politica, in acelasi timp!

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este dispus sa incerce sa medieze disputa intre directorul spitalului Judetean, Stefan Mihailescu, si senatorul-chirurg Dan Sabau, caruia i s-a intrerupt contractul de colaborare la unitatea amintita. Stancu
este de parere ca nu i se poate contesta medicului Dan Sabau valoarea profesionala, insa nu i se poate contesta nici directorului Mihailescu dorinta de a nu lucra cu medici care vin si opereaza pe fuga, dupa care pleaca, lasindu-si pacientii in grija altora: "Sabau personal nu m-a contactat, dar a venit la mine directorul Spitalului Judetean, pentru a discuta despre niste proiecte aflate in derulare la aceasta unitate. Mie imi spusese cineva despre disputa dintre cei doi medici, asa ca am deschis discutia. Eu nu vreau sa ma bag in discutiile dintre ei, pentru ca nu este treaba mea, dar ceva e clar: cit de rau o fi Sabau, pe linie profesionala nu poti sa spui ca nu a avut niste realizari. Pe mine nu m-a operat niciodata, dar am auzit de foarte multi oameni si din tara care s-au operat la Braila, la el, si care au fost foarte multumiti. Faptul ca astazi nu intelege sa aleaga intre profesia de medic si activitatea politica, este problema lui. Nu poti sa le faci pe toate bine. Nu poti, daca le faci, le faci prost. El, din ce am aflat eu, vine, taie si pleaca. Ultima oara a fost cazul unui copil de 9 ani, din ce mi-a spus domnul director Mihailescu. El mi-a zis: "domnule, nu l-am lasat sa opereze pentru ca mi-a fost frica! Taie copilul, pleaca si eu ce fac, daca se intimpla ceva rau? Ce spune familia aia de mine, ca director, de medici, daca se va intimpla ceva cu copilul ala, ca o operatie este o operatie, se pot intimpla tot felul de lucruri, nu stii niciodata cum evolueaza situatia""
Stancu este gata sa-i convoace pe cei doi medici la o discutie in biroul lui, pentru a incerca o conciliere: "Eu spun asa: haideti sa-i chemam, sa facem o discutie cu dinsii, avem si niste proiecte de discutat acolo si mai vorbim nu doar despre problema lui Sabau, ci in principiu, de problema sanatatii. Trebuie discutat punctual, facem administratie, nu facem politica acolo, vorbim despre pasii de urmat inspre o normalitate, pentru sanatate la nivel european. Pentru ca, asa cum arata lucrurile astazi, daca nu se descentralizeaza, daca nu se dau bani, raminem la aceeasi situatie despre care vorbeam, cind s-au suparat pe mine toti doctorii din spitale, ca am spus ca cel mai bun medic din Braila e trenul de Bucuresti. Noi, ca si Consiliu Judetean, avem circa 1,5 milioane euro pe care-i bagam in cladirile spitalelor pe care le avem in subordine, numai anul asta".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu