Mergi la conţinutul principal

NU! Nu ne mai facem bine

Dacă mâine ar fi alegeri... Tone de hârtie s-ar irosi în van pe buletinele de vot. Miliarde s-ar arunca pe apa sâmbetei pe publicitate electorală, și alte miliarde pe tricouri, șepci, eșarfe, tot soiul de articole inscripționate. Candidații și-ar strica gura de pomană, ar risipi aiurea fraze și cuvinte. Ar vorbi la pereți, pentru că nimeni nu mai are nici putere, nici răbdare și nici nervi. Nici să vadă, nici să asculte. Ce s-a întâmplat în ultimele zile/săptămâni a terfelit și ultima brumă de încredere pe care electoratul român (mă rog, cel de dreapta) o mai avea în politicieni și a ucis orice fărâmă de speranță că țara asta se va face bine vreodată... cel puțin în următorii 10 – 20 de ani.

Ne-ați tâmpit, ca indivizi, și ne-ați fragilizat, ca nație, cum nici cel mai mare dușman n-ar fi reușit. Sunt țări care în 30 de ani devin puteri mondiale. Voi, în 30 de ani, ne-ați întors la mentalități demne de ev mediu. Într-o țară condusă cu sloganuri de genul: România lucrului bine făcut, România Educată, astăzi nu mai avem încredere în nimeni. Nici în medici, nici în profesori, nici în judecători, nici în funcționarii publici. Nici măcar în facturi nu mai avem încredere!

Am urât și am combătut întotdeauna expresia: toți politicienii sunt la fel. Nu, nu sunt!

Pentru că nu toți își înșală electoratul. Diana Șoșoacă, de exemplu. Cu fața și comportamentul acesta a intrat în atenția opiniei publice, a defilat în campanie, și a obținut voturi. Cine a pus ștampila pe ea, tocmai de aceea a făcut-o, pentru că rezonează cu comportamentul și discursul ei. Ea nu-și va dezamăgi niciodată alegătorii!

Pe când Barna, Cioloș, Orban, Cîțu... Alta e povestea cu ei, mulți îi credeam din alt film. Dar... Chiar așa, nu ți-a înțepenit mâna, Dacian Cioloș, când ai semnat pe aceeași hârtie cu Ciolacu și Simion? Nu ți-ai mușcat limba Cîțule, când ai aruncat cu noroi în partenerii alături de care ți-ai asumat guvernarea? Iar ție, Orbane, nu ți-a căzut nicio plombă când ai sfâșiat cu colții jumătate de partid?

Vedeți? Nu toți politicienii sunt la fel. Dar partidele, da! Așa s-a format și USL-ul și praful s-a ales de tot după.

Spunea cineva, zilele trecute, blestemată nație mai suntem! Îi dau dreptate! Cum altfel să vorbești despre un popor care de 30 de ani încoace nu e capabil să scoată în față decât prefăcuți, mincinoși, ciolănari, lipitori de scaune și sugative de bani publici?! Despre pisi, țațe, cocalari, șoferi, amante și candidați la bacalaureat povestim data viitoare.

Până atunci, somn ușor în România ne-bunului simț!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro