Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu mi-am vindut votul in CLM!"

Consilierul municipal PPCD, Lucian Caprariu, este indignat de recentele declaratii ale viceprimarului PD, Daniela Vasioiu, potrivit careia unii dintre consilierii opozitiei din CLM se lasa cumparati, in schimbul unor favoruri. Caprariu considera ca acuzatiile sint prea grave, ca sa fie lansate la modul general, fara sa se dea, in clar, nume. El spune ca, in ceea ce il priveste, o provoaca pe Vasioiu sa dovedeasca faptul ca si-a vindut votul: "Am avut un milion de ocazii sa-mi vind votul, pentru ca am fost 10 ani consilier, si provoc pe oricine sa-mi spuna ce beneficii am avut de pe urma vinzarii votului meu. Ca un vot il vinzi, ca sa obtii un beneficiu. A spus ca au fost unii care au fost cumparati? Incepind din 1992, de cind exista consilieri alesi, sa-i numeasca pe toti care au fost cumparati, pentru ca altfel, daca spui ca unii consilieri au fost cumparati, inseamna ca «noi, cei sase consilieri democrati, sau citi sintem, spunem ca noi sintem curati, si restul, toata lumea este murdara», si pe strada, voi fi aratat cu degetul: «uite, asta-i cumparat!». Si atunci, va trebui ca eu si ceilalti colegi trebuie sa-mi gasesc, frumos, un mod prin care cineva sa spuna ca nu am fost cumparati. Si acel cineva poate veni din doua zone: de la cel care a spus ca sint unii cumparati, sau sa spuna instanta ca eu nu am fost cumparat. Ca sa fie clar, o asemenea afirmatie trebuie spusa cu nume. Aceasta este ca scrisoarea anonima a unui grup de muncitori pe care o semnam toti, prin reprezentantul nostru, care are un tip de imunitate".

"Atita vreme cit PD-ul doreste sa dicteze PNL-ului, nu va fi liniste in CLM"

Pe de alta parte, Caprariu considera ca amenintarile democratilor, privind faptul ca-i retrag sprijinul lui Cibu, si ca se gindesc la organizarea unui referendum, pentru suspendarea primarului, se inscriu in seria loviturilor "la gioale" pe care acestia i le dau, de peste un an: "Primarul trebuie schimbat, daca a gresit, prin caile legale: se suspenda, este dat in judecata, este condamnat pentru niste fapte imputabile. Pentru ca nu ne place primarul, nu poate fi schimbat".
Consilierul municipal admite ca democratii au dreptate, cind spun ca de un an de zile, in municipiu nu s-a facut nimic important, dar crede ca acestia sint departe de adevar, cind lasa sa se inteleaga ca de aceasta situatie sint vinovati toti ceilalti, respectiv PNL-ul si opozitia, numai PD-ul nu. Caprariu este de parere ca daca democratii nu ar fi ocupati sa faca opozitie propriilor parteneri de guvernare, si sa critice, poate ca lucrurile ar merge mai bine: "Acest consiliu local functioneaza mult mai prost decit precedentul. Se lucreaza la hei-rup, si metoda aceasta nu este buna. (...) Talentul este sa conduci cu consilierii pe care-i ai, si sa obtii o majoritate care sa-ti voteze niste proiecte. Dar atita timp cit PD-ul nu se intelege cu PNL-ul, PNL-ul nu se intelege cu PD-ul, si nu vin pentru a lua 4-5 voturi de la mine, de la altii, care sintem dispusi sa le dam, in momentul in care sint argumentate, atunci ambele parti care se cearta sint de vina pentru ce se intimpla, si noi stam pe tusa, ca prostii. Majoritatea de baza in CLM ar trebui sa se faca din PNL si PD. Atita vreme cit PD-ul doreste sa dicteze PNL-ului, care are primar si viceprimar, ce sa faca, si primarul sa fie executantul hotaririlor PD-ului, nu va fi liniste in CLM".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii