Mergi la conţinutul principal

Nu este o pierdere mai bună decât aceea în care pierzi ceva fără valoare, pentru a te câştiga acum pe tine însuţi

De miercuri, 7 octombrie 2020, ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a iniţiat o nouă rubrică, “Vorbe din Duh”, menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniştim şi să reflectăm la ce este Viaţa, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâţit-o! Vom fi însoţiţi de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar şi Facultatea de Filozofie la Iaşi şi predă ştiinţe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Nu face vreun efort să iubeşti, fiindcă eşti deja iubire. Iubirea este reală şi nu depinde de nimic.

Este atât de reală şi de prezentă în tine, încât nu trebuie s-o mai cauţi nicăieri în afara ta. Reală fără efort, e mereu prezentă, dar o tot cauţi pe afară. De unde această frică cu care îţi ascunzi iubirea, adică viaţa ta?

Lipit de propriile creaţii - mânie, ură, frică şi învinuire -, ai ignorat iubirea care eşti. Iubirea este sigur identitatea ta.

Renunţă la propriile iluzii şi ţi-ai recuperat identitatea.

Şi acum, spune ce amintiri sau închipuri te-au împiedicat să ştii că eşti iubirea? Amintiri sau închipuiri despre tine sau alţii, sunt totuna. Ambele nu sunt acum, dar le-ai făcut reale pentru a ascunde iubirea, crezând că nu o mai meriţi. Dar iubirea nu te-a părăsit niciodată. Ea nu uită cine eşti şi nu uită cine este.

Renunţă la închipuiri şi amintiri - care aici nu sunt - şi vei resimţi iubirea. Nu este o pierdere mai bună decât aceea în care pierzi ceva fără valoare, pentru a te câştiga acum pe tine însuţi.

Renunţă la iluzii ca să recâştigi iubirea, singura realitate despre tine. Iubire eşti dintotdeauna.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro