Mergi la conţinutul principal

Note peste 9 pentru managerii instituțiilor de cultură ale Primăriei

* consilierii municipali au aprobat, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM Brăila, evaluarea managerilor instituțiilor de cultură ale Primăriei * atât managerul Teatrului ”Maria Filotti”, cât și cel al Teatrului de Păpuși, dar și cel al Casei de Cultură a Municipiului au obținut note mai mari de nouă * cel mai bun punctaj a fost înregistrat de managerul Teatrului de Păpuși, Daniela Mihovici

 

Note mari pentru managerii instituțiilor de cultură din Municipiul Brăila. În cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Municipal, aleșii Brăilei au aprobat trei proiecte privind rezultatele evaluării managerilor instituțiilor de cultură din municipiu, pentru activitatea prestată de aceștia în anul precedent. În ceea ce privește managementul Teatrului ”Maria Filotti”, perioada vizată a fost din iunie 2021 până în decembrie 2021, având în vedere că venirea pe poziție a noului manager s-a întâmplat abia de la jumătatea anului trecut. Pentru conducerea Teatrului de Păpuși Brăila, perioada analizată a fost din decembrie 2020 până în decembrie 2021, iar pentru cea a Casei de Cultură a Municipiului Brăila din noiembrie 2020 până în decembrie 2021.

Astfel, potrivit proiectelor aprobate de consilierii municipali, managerul Teatrului ”Maria Filotti”, regizorul Radu Leonard Nichifor, a obținut nota finală 9,18. Acesta a luat 9,35 în etapa I a evaluării (analiza raportului de activitate pentru 2021) și 9 în etapa a II-a (susținerea raportului de activitate de către manager în cadrul unui interviu). 

Daniela Mihovici, managerul Teatrului de Păpuși ”Cărăbuș”, a obținut nota finală 9,34. Mai precis în prima etapă a luat 9,68 iar în cea de-a doua nota 9.

În ceea ce-l privește pe Emanoil Ciucașu, managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, acesta a obținut nota finală: 9,13. În proiect nu sunt menționate punctajele obținute de acesta la cele două etape de evaluare, deși se face precizarea că evaluarea s-a realizat în conformitate cu prevederile OUG 189/2008, cu modificările și completările ulterioare, precum și a Hotărârii CLM nr. 41 din 2022. Cu alte cuvinte, potrivit datelor din proiect, evaluarea lui Ciucașu s-a efectuat pe baza raportului de activitate întocmit de acesta.

În toate cele trei cazuri, Comisia de Evaluare a recomandat autorității continuarea managementului, respectiv, a contractelor de management cu directorii în funcție.

Din Comisia de Evaluare au făcut parte consilierul municipal PSD Sorin Eugen Boșneag, Ionica Chiriac (membru), Gheorghe Antonescu (membru). De asemenea, din secretariatul Comisiei: Vasilica Gurgu, Adrian Lujanschi, Marin Jercan. Și distinct de la o evaluare la alta: Andra Marinescu, în cazul Teatrului ”Maria Filotti”, Eugen Leonard Bașturescu, în cazul Teatrului de Păpuși, Florentina Aramă în cazul Casei de Cultură.

Toate cele trei proiecte au fost aprobate, fără dezbateri, cu unanimitate de voturi, cu excepția proiectului pentru evaluarea managementului Teatrului “Maria Filotti”, unde consilierul PSD Petru Gojan a anunțat că nu participă la vot.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro