Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Normele de venit sint mai mari cu 10%

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Braila a stabilit, pentru anul 2006, normele de venit, coeficientii de corectie si acordarea acestora, In judetul Braila, pentru contribuabilii persoane fizice autorizate care obtin venituri din activitati independente ce se regasesc In nomenclatorul aprobat prin Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1847/2003.
Dupa cum ne-a declarat directorul executiv adjunct al DGFP Braila, Mihaela Marcu, normele de venit pentru anul 2006, care au fost aprobate dupa o prealabila consultare a Consiliului Judetean Braila,
"sint mai mari, In medie, cu 10% fata de anul in curs". Cresterea, a precizat Marcu, s-a fundamentat pe baza mai multor criterii precum indicele de inflatie preconizat In 2006, nivelul normelor de venit din 2005, veniturile realizate efectiv, pe 2005, In cadrul unor activitati independente, de catre persoanele fizice autorizate etc.
Important este de retinut ca, potrivit Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice autorizate pentru activitati individuale au posibilitatea de a opta, daca este cazul, pentru impunerea In sistem real pentru anul 2006. Astfel, optiunea pentru determinarea venitului net In sistem real se va face pe baza de cerere adresata unitatii fiscale teritoriale de care apartine persoana respectiva. Cererea se va depune pina In data de 31 ianuarie 2006 si este obligatorie pentru contribuabil pe o perioada de doi ani consecutivi. Cererea respectiva este considerata aprobata de drept, prin Inregistrarea sa la organul fiscal. Optiunea se considera reInnoita pentru o noua perioada, daca nu se depune o cerere de renuntare de catre contribuabil la optiunea privind impunerea In sistem real.
Optiunea de determinare a venitului net In sistem real Inseamna ca persoana fizica autorizata pentru activitati individuale va conduce contabilitatea In partida simpla si Isi Inregistreaza veniturile si cheltuielile. La sfirsit de an se verifica veniturile reale (dupa ce se deduc cheltuielile efectuate) si se impoziteaza la venitul net obtinut. Daca persoana fizica autorizata pentru activitati individuale ramine la norma de venit stabilita de DGFP Braila, atunci se impoziteaza aceasta norma de venit anuala, chiar daca, sa zicem, intreprinzatorul nu a realizat atit pe perioada unui an (deci, este dezavantajat), iar pentru ce a realizat peste norma de venit nu va fi impozitat (ceea ce reprezinta un avantaj).
In consecinta, fiecare poate opta asupra a ceea ce are de facut, consultind lista cu normele de venit din activitati independente, lista afisata la unitatile fiscale teritoriale.
Normele de venit stabilite pentru anul 2006 se diminueaza cu 60% pentru contribuabilii care au si calitate de salariat, In baza unui contract de munca (de 8 ore pe zi) pe perioada pentru care dovedesc aceasta situatie. De asemenea, se diminueaza cu 10% normele de venit stabilite pentru anul 2006 la contribuabilii care depasesc virsta de 60 de ani, femeile, si 65 de ani, barbatii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii