Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi metodologii pentru atribuirea curselor in trafic judetean

Conducerea structurii teritoriale a Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) a anuntat ca urmare a interventiei in sensul anularii formulate cu privire la ordinul MAI nr. 134 din 30 ianuarie 2007 privind aprobarea criteriilor de evaluare a punctajelor si metodologiei de punctare aplicabile in vederea atribuirii traseelor pentru transport rutier public de persoane prin servicii regulate in trafic judetean, aceste prevederi au fost modificate in favoarea transportatorilor. Astfel, s-a renuntat la stabilirea criteriului tarife, care acum sint liberalizate in avantajul obtinerii "pretului corect" pentru serviciul de transport, a fost aprobata participarea tuturor categoriilor de autobuze la acordarea traseelor, s-au marit punctajele pentru flotele cu o vechime mica, in timp ce vechimea operatorului pe un traseu a devenit un criteriu cistigator, modalitate prin care se descurajeaza mutarea flotelor prin tara si concurenta neloiala. "Raspunsul MAI vine sa confirme inca o data necesitatea elaborarii legislatiei impreuna cu partenerii sociali interesati si afectati in mod direct de aceasta. Modificarea adusa ordinului in discutie pune lucrurile in ordine", a apreciat conducerea locala a FORT.
In plingerea formulata de FORT cu privire la ordinul MAI se arata ca actul normativ contine prevederi inacceptabile pentru transportatori, intrucit, pe linga faptul ca ar dovedi lipsa de respect si consideratie din partea ministerului, fata de interesele economice ale tarii si ale contribuabililor sai, ar dezvalui grave incalcari ale libertatilor economice si contractuale fundamentale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii