Mergi la conţinutul principal

"Noi la Braila, fortati de imprejurari, nu putem aborda unele probe din lipsa conditiilor"

Activitatea atletilor braileni s-a derulat si in acest an la cote performante cu toate ca, se pare, atmosfera dintre cele doua grupari sportive, LPS si CSM, s-a cam tensionat.
Atletismul a fost totusi un ambasador al Brailei si probabil va continua sa fie, atit pe plan national, cit si international.
Citeva detalii despre realizarile si problemele cu care se confrunta in momentul de fata atletii braileni, am aflat de la profesorul Mihail Dumitru.

- Care a fost sezonul cel mai bun, anul acesta?
- Pot sa spun ca ambele sezoane au fost la fel de valoroase. In primul rind trebuie sa mentionez ca sint opt sportivi cu dubla legitimare LPS - CSM medaliati, dintre care unul este cooptat in lotul olimpic de perspectiva, Ionut Vlaicu. CSM-ul a punctat cu sapte sportivi, in care lidera pina anul acesta a fost Adelina Gavrila. As mai remarca-o in mod deosebit pe Ana Maria Ionita, sportiva de mare perspectiva, pregatita de profesoara Irina Roata care, de asemenea, a fost cooptata in lotul olimpic de perspectiva. Ea s-a remarcat atit in probele de 200 si 60 m garduri pe care le-a cistigat, dar si in probele din aer liber. Este participanta la Campionatul Mondial de juniori II, unde a obtinut un onorant loc zece si a mai obtinut un loc sapte cu stafeta. Din punct de vedere al calitatilor psiho - motrice, ea se afla la o cota foarte inalta si este o sportiva de mare perspectiva. De la CSM Braila, la nivel de juniori II, s-a mai remarcat Eduard Gheorghiu care a obtinut rezultate foarte bune in competitia juniorilor I. Are o talie deosebita, un caracter si o atitudine mentala propice pentru practicarea gamelor de sprint, garduri si sarituri din cadrul atletismului. Trebuie remarcat faptul ca noi la Braila, fortati de imprejurari, nu putem aborda unele probe din lipsa conditiilor, de aceea ne axam pe sprint, garduri si sarituri, probe pe care le putem pregati in sala.
- Care ar fi o ierarhie valorica a atletilor braileni?
- Bineinteles ca pe primul loc, in 2005, este Adelina Gavrila. Cind participi la un campionat european, intr-un concurs de seniori, si iesi pe locul al cincilea, performanta care ar fi putut fi schimbata intr-un loc pe podium daca ar fi prins pragul, este cu adevarat remarcabil. Ea din toamna nu mai este insa la Braila, dar ceea ce este mai important este faptul ca din urma vin sportivi de perspectiva si de mare valoare, multi dintre ei componenti ai loturilor nationale. "Tabloul principal" s-ar putea completa cu sportivii mentionati anterior, dar si cu altii precum Baciu, care din cauza unor probleme de sanatate nu a putut participa la citeva concursuri de obiectiv. Ceea ce eu consider foarte important este faptul ca avem continuitate in aceasta ramura sportiva.
- S-au realizat obiectivele pe plan international in anul 2005?
Pot spune ca atit la nivelul LPS - ului, cit si al CSM-ului ele sint depasite. Ana Maria Ionita si Ramona Anghelas au iesit campioane balcanice de junioare, Vlaicu vicecampion balcanic, iar Adelina Gavrila, dupa cum am mai spus, a fost la un pas de o medalie la seniori.
- Ce va propuneti pentru anul 2006?
- Calendarul competitional intern s-a stabilit in functie de cel international si vom intra "in focuri" inca de la sfirsitul lunii ianuarie.
Juniorii au un Campionat Mondial, la Beijing, si acolo vom fi reprezentati de Ionita si Vlaicu, iar valoarea lor ne permite sa speram ca vor prinde finalele. La seniori nu vom avea reprezentant in probele individuale la Campionatele Europene ci doar, posibil, intr-una dintre stafete. Bineinteles asteptam cel putin aceleasi rezultate bune si la balcaniadele din anul viitor.
- Care ar fi principala problema cu care s-au confruntat antrenorii?
- Problema si durerea noastra este cea legata de bazele sportive. Nu se stie absolut nimic ce va fi cu stadionul. De asemenea, avem probleme cu stationarea noastra in sala, in sensul ca s-a facut un contract de prestatii servicii intre LPS si CSM si, din cauza neintelegerilor la nivelul Primariei legate de sustinerea scolii, nu sint bani pentru plata chiriei la sala, drept pentru care s-ar putea ca de la 1 ianuarie sa nu ne mai putem antrena in sala. Chiria nu este mare, este modica, raportat la cei 200 de elevi pe care ii avem in pregatire. Eu consider ca daca am avea noi sala in administrare am plati cu mult mai mult pentru intretinerea ei. Nu sint un tip pesimist, dar cred ca toate acestea ar putea duce la desfiintarea atletismului ca sectie a Liceului cu Program Sportiv. Practic toti sportivii de la CSM provin de la LPS si au contract cu dubla legitimare, iar prin protocolul incheiat ramin automat ai CSM - ului in clipa in care ajung la seniori. Aceasta este o conventie de ani de zile care functioneaza si pe baza careia am putut sa ne desfasuram activitatea in sala si sa avem continuitate in performanta. Din pacate, de vreo doi ani s-a stricat atmosfera.
- Din ce motiv credeti ca s-a produs acest lucru?
- LPS-ul nu a reusit sa-si plateasca la timp datoriile fata de CSM si, cu toata intelegerea acordata, atmosfera a avut de suferit. In timp, va trebui neaparat sa gasim solutii, caci altfel cred ca acesti sportivi pina la urma vor migra la alte cluburi din tara. Motivatia noastra de a promova alti si alti sportivi in activitatea de performanta nu va mai exista pentru ca nu avem o baza sportiva si aici as pune pe primul plan lipsa stadionului de atletism. Noi nu ne scuzam, noi reclamam acest lucru, tocmai pentru ca vrem sa facem performanta. Speram ca lucrurile se vor indrepta, daca nu, sigur ne vom orienta si noi spre alte cluburi din tara pentru a face duble legitimari cu sportivii LPS-ului, dar nu excludem nici varianta ca noi, antrenorii, sa ne indreptam spre alte cluburi, pentru ca mai avem inca ceva ani pina sa iesim la pensie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro