Mergi la conţinutul principal

Noi inspectori în IŞJ

În urmă cu cîteva zile, noi inspectori şi-au preluat funcţiile. Profesorul Dan Gheorghiţă, care este inspector şcolar pentru educaţie fizică, se va ocupa şi de reţeaua şcolară. Profesoara Laura Muşat, fost director adjunct al Colegiului "Edmond Nicolau", a fost numită pe postul de inspector şcolar de personal, iar profesoara Daniela Condei de la Liceul "Moisil" a devenit inspector pentru disciplinele tehnice. Aceste posturi erau libere din cauza demisiilor foştilor inspectori, care au fost înaintate odată cu demisia fostului inspector şcolar general Viorel Botea, în urmă cu o lună de zile. Acum câteva săptămâni au mai fost numiţi profesorii: Cristian Petcu - inspector şcolar pentru implementarea descentralizării instituţionale, Adrian Ghiura - inspector pentru matematică şi Liliana Calu - inspector pentru proiecte europene. Cristian Petcu a fost director al Colegiului "Panait Istrati", profesorul Adrian Sorinel Ghiura este titular la Şcoala Unirea, dar a predat şi în municipiu, prin detaşare, iar una dintre şcolile la care a profesat a fost Colegiul "Bălcescu". Profesoara Liliana Calu este profesor de informatică la Liceul "Mihail Sebastian" şi a fost implicată în numeroase proiecte la nivelul şcolii. Majoritatea celor numiţi nu au culoare politică, aşa cum nu are nici noul inspector general Iulian Danielescu.
De curând, Inspectoratul Şcolar a rămas şi fără jurist, Iuliana Dinicu înaintându-şi demisia.

Analiza activităţii directorilor, după 1 septembrie

Iminenţa unor schimbări în ceea ce priveşte personalul de conducere la nivelul unităţilor de învăţământ este subiect de discuţii şi în rândul cadrelor didactice din Brăila. Deocamdată însă, inspectorul general Iulian Danielescu a precizat că nu se gândeşte la aşa ceva, mai ales că, spune el, nu cunoaşte directori de şcoli implicaţi politic. "Din punctul meu de vedere nu cunosc decât două persoane care au fost sau sunt la vârful IŞJ şi care fac parte din conducerea unui partid politic, Viorel Botea şi Romeo Mocanu, conform site-ul PDL. Nu ştiu despre alţi directori că ar face parte din partide politice, nu mă interesează şi apreciez doar profesionalismul lor. Constat că pe mulţi dintre directori îi cunosc din mandatul trecut. Cel puţin până la 1 septembrie, când vom analiza activitatea lor, nu voi face schimbări decât în cazuri excepţionale. De exemplu, dacă un director îşi dă demisia, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean trebuie să numească altă persoană care să aibă semnătura oficială a unităţii de învăţământ", a explicat Danielescu. Analiza activităţii se va face ţinând cont de fişa de evaluare a directorilor unităţilor de învăţământ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro