Mergi la conţinutul principal

Nicio asociaţie de proprietari din municipiu nu şi-a manifestat interesul pentru contorizarea individuală

• deşi au trecut aproape 2 săptămâni de când contorizarea individuală este posibilă în municipiul Brăila, nicio asociaţie de proprietari nu a depus la CUP Dunărea cerere în acest sens • următorul pas este ca reprezentanţii operatorului apă-canal să meargă şi să poarte discuţii pe această temă cu asociaţiile cu plata la zi, dar şi cu cele care au datorii extrem de mari • acest lucru va începe chiar din această săptămână

 

Deşi acum brăilenii au posibilitatea de a fi contorizaţi individual în ceea ce priveşte consumul de apă, nicio asociaţie de proprietari nu a transmis către operatorul de apă-canal “CUP Dunărea” vreo cerere în acest sens. Afirmaţia aparţine primarului municipiului, Marian Dragomir, făcută în cea mai recentă conferinţă de presă. Din acest motiv, în cursul acestei săptămâni, reprezentanţii CUP vor merge personal la asociaţiile de proprietari fără datorii, dar şi la cele cu datorii imense, pentru a iniţia discuţii despre contorizarea individuală. În opinia primarului, cei care se vor opune acestui proiect ar putea fi din rândul celor care apelează la diferite tertipuri de a “păcăli” apometrele cu magnet, metoda picăturii sau celor care obişnuiesc să declare la asociaţie un consum mult mai mic decât cel real. Edilul a adăugat că niciun cetăţean din Brăila nu mai trebuie să plătească pierderile pe scară sau să sufere şi să rămână fără apă la robinet din cauza vecinilor care acumulează datorii foarte mari la întreţinere şi, implicit, către CUP Dunărea.

“Primordial, din punctul meu de vedere şi din discuţiile pe care le-am avut cu cei de la CUP Dunărea, se va interveni în zona asociaţiilor de proprietari care solicită acest lucru. Deşi s-a făcut foarte multă publicitate acestui subiect, iar oamenii apreciază necesitatea contorizării individuale, iată că într-o săptămână şi jumătate nu s-a prezentat nicio asociaţie de proprietari la CUP Dunărea pentru acest scop. Aceasta este realitatea. Având în vedere acest lucru, vom demara prin CUP Dunărea discuţii cu asociaţiile de proprietari care sunt cu plata la zi, dar şi cu cele care au datorii foarte mari, pentru a merge către cele două extreme. (...) La fel la ca ca Gaze, Energie Electrică, sau serviciile de Internet, la un moment dat trebuie să plătim doar ceea ce consumăm. De ce să plătim noi pierderile de pe scară sau alte cheltuieli care nu ne privesc pe noi? De ce să suferim noi atunci când un vecin în loc de 8 sau 10 metri cubi de apă consumaţi declară 2 metri cubi de apă consumaţi? Pentru că, în acel moment, nu se va mai face suma cantităţii declarate pe scară şi a cantităţii constatate de apometrul general, ci va exista doar apometrul de la intrarea în apartament”, a declarat primarul Marian Dragomir. Acesta şi-a continuat ideea afirmând că inclusiv cetăţenii cu venituri mici îşi vor permite contorizarea individuală, deoarece există posibilitatea eşalonării plăţii pentru lucrare. Apometrul costă în jur de 100 de euro, iar lucrarea - în cazul în care e făcută de CUP Dunărea - se ridică la 1.000 lei de apartament.

Primarul a mai spus că în niciun caz asociaţiile nu sunt obligate să apeleze la lucrările făcute de CUP, ci pot apela la societăţi autorizate care oferă un preţ mai mic sau în care proprietarii de apartamente au un alt nivel de încredere. Singura condiţie este ca proiectul să fie avizat de către operatorul apă-canal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro