Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nervii parintilor, dar si ale angajatilor DSP, intinsi la maximum

Aglomeratie si nervi, ieri dimineata, la Inspectia Sanitara de Stat. Zeci de parinti, cu copiii lor, au stat la coada, pentru ca micutilor sa li se faca analizele necesare, pentru a fi primiti la gradinita. Cum laboratorul nu poate efectua analize decit pentru 30- 40 de persoane, zilnic, conducerea Directiei de Sanatate Publica este sigura ca, pina pe 12 septembrie, nu va reusi sa le ofere certificatele necesare tuturor celor circa 10.000 de copii care sint inscrisi la camine si gradinite, pe raza judetului.
Pentru a fi primiti la gradinite, micutii trebuie sa faca o serie de analize, si sa prezinte documente medicale care sa ateste ca nu au boli care ii pot pune in pericol pe ceilalti copii. Desi aceste analize se pot face din data de 15 august, in fiecare an, parintii lasa pe ultima suta de metri efectuarea lor si, atunci, aglomeratia si asteptarea la coada ii enerveaza. Si de aceasta data, navala pentru adeverintele medicale a inceput la 1 septembrie, iar ieri, la fata locului se afla si directorul Directiei de Sanatate Publica, dr. Lucica Scutaru: "Parintii prefera sa efectueze aceste analize pe ultima suta de metri. Sintem pe 2 septembrie si in momentul acesta avem aglomeratie, populatia este iritata, pentru ca este un volum mare de recolta si de analize, iar personalul nu poate face fata, fiind si asa insuficient. In plus, pentru fiecare analiza este nevoie de un timp, ca sa se obtina rezultatele".
Chiar daca salariatii DSP au impartit bonuri de ordine, pentru a nu se produce busculada, parintii erau nemultumiti ca trebuie sa astepte si, eventual, sa revina cu copiii, ca sa poata sa le faca analizele.
"Ni s-a spus sa nu mai stam, daca se termina bonurile lor, daca nu am prins bon, sa plecam. Eu nu am bon, dar stam si noi pe aici, sa vedem, poate intram", ne-a declarat o mamica.
Conducerea DSP se teme ca acesta este abia inceputul si ca in zilele urmatoare, situatia va fi din ce in ce mai neplacuta atit pentru parinti, cit si pentru salariatii proprii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii