Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nervi intinsi la maxim in sedintele publice de repartizare pe post a cadrelor didactice

Ieri a fost prima zi de repartizare pe posturi a candidatilor care au participat la examenul de titularizare si au obtinut cel putin media 5.00. In linii mari, sedintele publice organizate in fiecare centru de concurs s-au desfasurat fara prea mari probleme. Desi din seara zilei de 25 iulie, la avizierul centrelor au fost afisate grafice potrivit carora urmau sa aiba loc repartitiile, pe discipline, din motive independente de vointa organizatorilor procedura a fost data peste cap deoarece nu s-a putut accesa, in timp util, aplicatia computerizata, astfel ca rabdarea dascalilor a fost pusa la incercare aproximativ doua ore, nervii fiind intinsi la maxim. Un caz aparte s-a inregistrat la centrul de concurs de la Liceul "Cerna", unde candidata care a obtinut cea mai mare nota la limba engleza, peste 9.00, nu a fost prezenta la repartitie, fapt care i-a pus in incurcatura si pe ceilalti candidati care au fost nevoiti sa astepte intii rezolvarea cazului si apoi sa fie repartizati. Potrivit unor surse neoficiale, candidata cu pricina ar fi plecata intr-un scurt concediu pe malul marii. In lipsa ei, la fata locului s-a prezentat sotul, insa fara actul oficial care sa-i permita numirea pe post a consoartei, respectiv procura autentificata la notar, ceea ce a determinat comisia sa nu-i valideze repartitia. Contactata telefonic si instiintata de familie ca risca sa-si piarda postul, candidata a mers in graba la un birou notarial pentru a intocmi documentul si a-l trimite, prin fax, la centrul de concurs. Referitor la aceasta situatie, presedintele Sindicatului Invatamint Braila, Valeriu Partene, prezent si el la centru, a spus ca s-a procedat in felul acesta, in sensul ca s-a stabilit un timp minim in care candidata sa-si rezolve problema, cu atit mai mult cu cit ea a avut cea mai mare medie si ar fi fost pacat sa piarda titularizarea dintr-o neglijenta.

Carente in metodologia de organizare si desfasurare a concursului

Mai mult decit atit, in prima zi de concurs, s-au constatat si primele vicii ale metodologiei de organizare si desfasurare a concursului judetean de titularizare. La centrul de concurs de la "Pedagogic", candidatii care au concurat pentru postul titularizabil de la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" nu au reusit sa obtina note peste 7.00 si, prin urmare, postul a fost declarat netitularizabil, fiind ocupat de un suplinitor. Aceasta in conditiile in care la centrul de la Liceul "Cerna", la aceeasi disciplina au existat candidati cu note peste 7.00, insa acestia au fost constrinsi de regulament sa opteze doar pentru posturile scoase la concurs la centrul la care au concurat. In opinia profesorului Adrian Simion, director al Liceului de Arta si membru de comisie la Centrul de concurs nr. 3 "Cerna", acest lucru nu este firesc, fiind de parere ca cel mai bine ar fi fost daca posturile scoase la concurs, pe centre, s-ar fi facut in functie de arii curriculare si nu in functie de unitatea de invatamint. Se preconizeaza ca, din anul urmator, se va lua in calcul si aceasta optiune, insa cel mai probabil, din 2007, examenul de ocupare a posturilor vacante din judetul Braila, ca oras pilot, se va desfasura la nivelul fiecarei scoli.
Astazi, este cea de-a doua zi dedicata repartizarii candidatilor pe posturi. In cazul in care, pina la finele zilei, nu se va reusi numirea pe posturi a tuturor candidatilor cu note peste 5.00, procedura se va intrerupe pentru doua zile, cit timp va avea loc repartizarea computerizata a candidatilor din judetele care au participat la examenul national unic de titularizare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii