Mergi la conţinutul principal

Neputința trupului

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

Nimic nu poate face trupul, cu adevărat, pentru a-ți întâlni Adevărul. Renunță la ideea că trupul are vreo putere cu adevărat utilă.

De fapt, trupul îți oferă mereu noi metode de acțiune, înșelătoare, care cer mereu alt timp și alte eforturi inutile - dar Cerul nu cere timp și nici eforturi, ci doar recunoaștere și reamintire.

Cum ar putea trupul material să atingă obiective imateriale?

Odihnește-te astăzi cu adevărat, măcar o clipă. Nu ai nimic de făcut prin intermediul trupului. Adevărata Pace nu ține de trup, nici de acțiunile lui.

În clipa în care răpești pentru o clipă puterea trupului - o putere inexistentă - vei resimți liniștea dată de Cerul din tine.

Iubirea nu te-a părăsit vreodată.

 

„Privegheați și vă rugați, ca să nu intrați în ispită. Căci duhul este osârduitor, dar trupul este neputincios.”

(Matei, 26, 41)

 

„Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.

Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.”

(Luca, 17, 20-21)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro