Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nepoaaateee!

"Nu mi-am dat demisia din partid, nu voi iesi din viata politica, si le spun asta celor care poate se bucura acum pentru o clipa ca am luat aceasta decizie". Declaratia ii apartine lui Adrian Nastase si a fost facuta ieri, in momentul in care fostul premier a anuntat ca se autosuspenda din functia de presedinte executiv al PSD.
Ieri am vazut la televizor un Adrian Nastase sigur pe el, un Adrian Nastase care, desi se afla pe scaunul electric, continua sa urle din toti bojocii ca este nevinovat! Ba pozeaza si in victima, in sensul ca anumite grupuri de interese din politica si mass-media vor sa-l termine. In cele opt zile scurse de la izbucnirea scandalului pe marginea milionului de euro mostenit de nepotul Adrian Nastase de la matusa Tamara, fostul premier nu a stat degeaba: a numarat nu mai putin de 300 de articole in care a fost criticat pentru felul in care a mostenit milionul. Iata ce preocupari majore are un om a carui cariera politica risca sa fie distrusa la prima bruma. Asadar, in opinia lui Nastase, important nu este de ce el a facut smecheria cu matusa Tamara, ci de ce presa s-a apucat sa toace marunt aceasta smecherie. Tipic pentru Primul Arogant al tarii, devenit intre timp Primul Nepot al patriei.
Nastase a afirmat ca s-a autosuspendat pentru a nu face rau PSD-ului si, implicit, colegilor de partid care muncesc "din umbra" pentru a reveni la Putere in 2008. Gresit. Nastase deja a facut rau PSD-ului si, cu toata prezumtia de nevinovatie de care beneficiaza, cred ca ar fi trebuit sa paraseasca partidul, nu sa se autosuspende. La urma-urmei, faptele de care este acuzat in dosarul "Matusa Tamara" au fost comise in perioada in care el era membru (ba chiar unul important) al PSD, iar incercarea de acum de separare a numelui sau de sigla cu trei trandafiri este inutila si neavenita. Peste ani si ani, daca Nastase va mai avea tupeul sa participe la vreo dezbatere electorala, adversarii sai vor putea sa-i spulbere in doua secunde credibilitatea amintind de defuncta matusa Tamara. Nici PSD-ului nu-i va face bine pastrarea in partid a lui Nastase, pentru ca presedintele Geoana ar putea fi acuzat ca s-a facut ca nu vede ceea ce o intreaga tara a observat, si anume ca Adrian Nastase si-a bagat matusa saraca la inaintare pentru a putea justifica milionul de euro din declaratia de avere aferenta anului 2005. De ce nu renunta insa Nastase? Doar pentru ca ii vine greu sa recunoasca faptul ca a gresit, ca a umblat cu minciuni cind a venit vremea sa declare cum s-a imbogatit? Posibil. Mult mai credibila mi se pare insa varianta potrivit careia Nastase nu accepta sa se sacrifice, atita timp cit in jurul sau vede un Geoana care are probleme in a justifica banii mosteniti de la soacra-sa, cind vede si un Dan Ioan Popescu (DIP) care o baga pe nevasta-sa la inaintare atunci cind vine vorba sa spuna cum a agonisit milioanele alea de euro dintr-un salariu de ex-ministru, actual deputat. De ce sa-si ingroape Nastase, cel care si-a ingropat crestineste matusa, si cariera politica? Doar pentru ca a fost atit de babalau incit sa arunce in ochii opiniei publice povestea cu matusa, iar alde Geoana sau DIP au fost mai precauti din acest punct de vedere si au stiut sa-si ascunda bine urmele, astfel incit anchetatorii sa nu ajunga la ei? Nastase pare sa spuna ca accepta sa depuna armele, dar cu conditia ca si ceilalti insi care au fost imbogatiti de rude (nu neaparat matusi) sa procedeze la fel. Si cum nici Geoana si nici DIP nu vor recunoaste in veci combinatiile facute cu unchii, verii, soacrele sau nevestele lor, nici Nastase nu va renunta. Va sta asa autosuspendat pina cind justitia va da un verdict. Sau, cine stie, poate va sta asa pina in ziua in care, precum in reclama aia la detergenti, se va trezi cu una bucata matusa venita nu din mina, ci de pe lumea cealalta, care il va imbratisa si ii va striga "Nepoaaateee!". Sint tare curios ce "detergent" va folosi atunci Adrian Nastase pentru a scapa de "petele" cu care s-a murdarit pentru ca a bagat-o la inaintare pe matusa Tamara, Dumnezeu s-o odihneasca! Si sa-l mai odihneasca si pe Adrian Nastase! In parcarea politicii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii