Mergi la conţinutul principal

Neintelegeri intre sindicatul si patronatul de la Zona Libera

Tensiuni intre conducerea Zonei Libere Braila si organizatia sindicala din societate. Acestea au iesit la iveala, ieri, in cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii, cind conflictul dintre cele doua parti a monopolizat intreaga sedinta.
Astfel, sindicatul "Anghel Saligny" a depus doua memorii adresate Comisiei de Dialog Social, prin care a solicitat sprijin pentru sustinerea dialogului administratie - sindicat si inceperea negocierilor contracului colectiv de munca pe anul 2008 la nivelul regiei. Acestia au cerut o mediere a conflictului dintre organizatia sindicala si conducerea Zonei Libere Braila pentru obligarea directorului regiei, Radu Petrescu, sa respecte legislatia muncii si legea sindicatelor, in vederea negocierii contractului de munca pe anul 2008. "Inca de la inceputul activitatii, organizatia sindicala a incercat sa realizeze un dialog cu conducerea regiei Zonei Libere, reprezentata de d-l Radu Petrescu, dar s-a izbit de nepasare si chiar sabotarea cu aroganta a organizatiei sindicale. Directorul regiei nu numai ca nu a raspuns la nici o interventie (adresa) a noastra dar, mai mult, a actionat impreuna cu alti acoliti si a trecut la amenintarea membrilor de sindicat si a mea personal. Am fost pontat nemotivat in fiecare luna pina acum", se arata in memoriul semnat de Mircea Barsan, presedintele sindicatului "Anghel Saligny.
La rindul sau, directorul R.A "Administratia Zonei Libere Braila", care sustine ca si Barsan are partea lui de vina in ceea ce priveste lipsa de comunicare dintre sindicat si conducere, a declarat ca este dispus sa negocieze cu sindicatul Contractul Colectiv de Munca pe anul 2008.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu