Mergi la conţinutul principal

Negocierile privind platile compensatorii, blocate Bomba sociala cu ceas la "Celhart Donaris"

2009012902* conducerea combinatului isi mentine oferta minima: un salariu de incadrare pentru fiecare salariat concediat * sindicatul a reclamat cazul la confederatia Cartel Alfa, de unde asteapta o eventuala solutie *

Negocierile sindicatului de la "Celhart Donaris" cu administratia pe tema cuantumului platilor compensatorii destinate salariatilor ce vor fi disponibilizati au ajuns in impas. Asa cum a explicat reprezentantul sindicatului, administratia si-a mentinut o oferta minima pe care salariatii nu sunt dispusi sa o accepte. "In cursul acestei saptamani am avut o serie de intalniri cu administratia, dar de fiecare data si-a mentinut pozitia si oferta privind platile compensatorii. Concret, nu vor sa acorde compensatii decat in cuantumul unui salariu de incadrare, in timp ce sindicatul a cerut sa se acorde macar la nivelul de plati de la concedierea colectiva de la finele anului 2007. Nu vor. In acest context, am luat legatura cu reprezentantii la nivel central ai confederatiei Cartel Alfa si impreuna vom stabili ce este de facut", ne-a explicat Aurel Dumitras, liderul sindical de la "Celhart Donaris". La disponibilizarea din decembrie 2007, finalizata in ianuarie 2008, salariatii concediati au primit plati compensatorii in functie de vechimea in unitate: 6.000 lei pentru o vechime de peste 25 de ani, pentru vechime cuprinsa intre 20 si 25 ani - 5.000 lei, 15 si 20 ani - 4.000 lei, 10 si 15 ani - 3.500 lei, 5 si 10 ani - 3.000 lei, intre 1 si 5 ani - 2.200 lei iar pentru cei cu vechime mai mica de un an compensatia a fost echivalentul unui salariu de baza calculat in suma neta. Reamintim ca in data de 9 ianuarie, conducerea SC "Celhart Donaris" a notificat Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila cu privire la intentia de concediere colectiva a 104 persoane dintre cei 122 salariati pe care ii mai are in prezent.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro