Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neagu Caraman s-ar vrea iar primar la Visani, iar PSD-ul il sustine

La circa o jumatate de an dupa ce a fost inlaturat din functie, pentru o condamnare la inchisoare, cu suspendare, Neagu Caraman (foto) si-ar putea incerca din nou puterile, in ideea de a deveni primarul comunei Visani. Liderii PSD Braila au confirmat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, faptul ca Neagu Caraman este in carti, ca posibil candidat la primarie. Cel care a deschis discutia privind alegerile de la Visani, care vor avea loc la inceputul lunii februarie, a fost senatorul Aurel Simionescu: "Noi ne vom deplasa la dumnealor, dorim sa avem o discutie cu organizatia noastra, atit conducerea, cit si simpli membri, pentru a hotari care este cea mai buna solutie pe care putem merge. Timpul este deja extrem de scurt, in data de 20 ianuarie va incepe campania electorala propriu-zisa. In orice caz, speram ca prin modul in care ne organizam si prin ceea ce vom face, sa obtinem in continuare mandatul de primar. Sintem mobilizati, avem forta, avem si oamenii necesari, si speram sa cistigam alegerile. Este o precupare pentru noi, este pentru prima data cind ne confruntam cu astfel de alegeri partiale pentru primar, de dupa '90. S-a mai intimplat sa moara un primar sau altul, si sa fie nevoie de noi alegeri, dar sa se constate incetarea de drept a mandatului, nu s-a mai intimplat".

"Dar de ce sa-i fie jena?"

Simionescu nu a negat ca exista varianta ca PSD sa-l propuna la functia de primar tot pe Neagu Caraman: "Exista si aceasta propunere, dar vrem sa vedem ce spun oamenii, ce crede organizatia din Visani. Vom face si un mic sondaj, ca sa ne hotarim. In ceea ce-l priveste, domnul Caraman doreste sa candideze pentru functia de primar. Nu este insa singura varianta de lucru".
La comentariile ziaristilor, privind o eventuala jena pe care ar putea s-o simta Caraman, in a-si depune din nou candidatura, dupa ce si-a pierdut mandatul pentru ca a accidentat un consatean si apoi a fugit de la locul faptei, presedintele PSD Braila Gheorghe Bunea Stancu, a comentat: "Dar de ce sa-i fie jena? Daca legea nu-i va da voie sa participe la alegeri, pentru functia de primar, n-o sa participe, daca legea ii va da voie, va participa. Daca noi vom hotari ca e cea mai buna optiune a PSD, vom lua decizia de a-l desemna ca si candidat, daca nu, mai vedem".
Amintim ca, in luna martie 2005, primarul din Visani, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, si conducind autoturismul Primariei, a lovit un consatean, pe care l-a lasat zacind lat pe sosea, si a fugit de la locul accidentului, ascunzind masina - avariata in proportie de aproximativ 20% -, in garajul propriu. Primarul a fost identificat drept autorul accidentului de catre politisti, iar a doua zi dimineata, a fost ridicat de acestia si supus probei cu etilotestul. La circa 12 ore dupa accident, Neagu Caraman avea o alcoolemie de 0,19 la mie.
Judecatoria Faurei, cu adresa nr. 1.300/2005 din 28.12.2005, a instiintat Institutia Prefectului ca, prin sentinta penala nr. 648 din 15.12.2005 pronuntata in dosarul nr. 1.046/2005, l-a condamnat pe inculpatul Neagu Caraman la 3 luni de inchisoare pentru savirsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avind o imbibatie alcoolica de peste 0,80gr/l alcool pur in singe si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie. In baza art. 81 - 82 Cod Penal, instanta a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii