Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATO va lansa noi invitatii de aderare in 2008

NATO a anuntat, miercuri, ca intentioneaza sa invite, in 2008, si alte tari sa adere la organizatie, dar a evitat sa nominalizeze potentialii candidati, relateaza AFP.
"La viitorul nostru summit, in 2008, Alianta intentioneaza sa lanseze noi invitatii pentru tari care indeplinesc normele, bazate pe performanta, ale NATO si care sint capabile sa participe la asigurarea securitatii si stabilitatii euroatlantice", afirma liderii tarilor NATO, in declaratia publicata miercuri, la incheierea summitului de la Riga.
Liderii NATO nu nominalizat nici o tara, dar au felicitat statele candidate din Balcani - Albania, Croatia si Macedonia - pentru progresele realizate in vederea integrarii in Alianta.
"Salutam eforturile Albaniei, Croatiei si fostei republici iugoslave a Macedoniei in ceea ce priveste pregatirea pentru asumarea responsabilitatilor si obligatiilor presupuse de aderare", precizeaza declaratia. "Le felicitam pentru contributia in crestere la operatiuni internationale de securitate si de mentinere a pacii, precum si pentru eforturile comune de consolidare a cooperarii regionale", adauga textul.
Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Schefer, a afirmat ca viitorul summit va avea loc probabil in primavara anului 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii