Mergi la conţinutul principal

Muzeul şi biblioteca - 131 de ani de existenţă

Astăzi se împlinesc 131 de ani de când Regele Carol I a semnat decretul de înfiinţare, la Brăila, a Muzeului Ştiinţific şi a Bibliotecii Publice.
Evenimentul este marcat de ambele instituţii prin câteva acţiuni. Azi, la ora 10.00, se vernisează expoziţia de acuarelă semnată de artistul Vespasian Lungu, care pe 21 iulie ar fi împlinit 85 de ani. Pe simeze sunt prezentate zeci de lucrări, portrete de personalităţi şi piesaje, din colecţia bibliotecii. Expoziţia va fi prezentată de Aurel Furtună. Tot pentru a marca cei 131 de ani de existenţă, în holul instituţiei va putea fi văzută expoziţia documentară "Arc peste timp", ce cuprinde: calendarele culturale anuale, revistele editate de bibliotecă, Caietele "Balcanica" şi volumele colective ale Festivalului de poezie "Balcanica", volumele aniversare - 125 şi 130 de ani de bibliotecă publică la Brăila, medalii aniversare, materiale de promovare a serviciilor Bibliotecii Judeţene.
La Muzeul Brăilei, momentul este marcat prin editarea volumului "Refugiul. Deznădejde şi speranţă" al lui Mihai Plămădeală, ce conţine pagini cutremurătoare din refugiul părinţilor viitorului mitropolit al Ardealului Antonie Plămădeală. Lansarea cărţii a avut loc în cadrul Universităţii Populare de Vară "Nicolae Iorga", de la Vălenii de Munte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro