Mergi la conţinutul principal

Municipiul Brăila a depășit incidența de 4 cazuri Covid-19 la mia de locuitori. Satul Vărsătura, unde se află mall-ul, are o incidență de peste 8 la mia de locuitori. Noile restricții se aplică de mâine

* conform deciziilor restrictive luate la nivel național, când într-o localitate se depășește pragul de 4 la mia de locuitori, supermarketurile se închid la ora 18.00, iar persoanele pot circula până la ora 20.00, dar asta doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică * în localitățile cu o incidență de peste 7,5 la mia de locuitori, cum e Vărsătura, restricțiile se aplică pe toată durata săptămânii

 

Ultima raportare a Direcției de Sănătate Publice Brăila și a Prefecturii Brăila, valabilă pentru data de 30 martie, arată că în municipiu s-a depășit incidența de 4 cazuri Covid-19 la mia de locuitori. Mai exact, incidența este de 4,04 la mia de locuitori. Pe lângă municipiul Brăila, în satul Vărsătura, acolo unde se află mall-ul, incidența este de 8,1 la mia de locuitori. Asta înseamnă că se vor aplica noi restricții.

Astfel, în localitățile cu o incidență cumulată de peste 4 la mia de locuitori și sub 7,5 la mia de locuitori, intervalul orar în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, operatorii economici, indiferent că își desfășoară activitatea la interior sau exterior, își vor închide programul la ora 18.00 tot pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Practic, supermarketurile și magazinele vor avea program mai scurt în acele zile. De asemenea, se închid și sălile de fitness.

În localitățile cu o incidență de peste 7,5 la mia de locuitori, restricțiile se vor aplica pe toată durată săptămânii. Asta înseamnă că mall-ul se va închide la 18.00 și în cursul săptămânii, nu doar în weekend.

Prefectul Brăilei, Nicușor Ciocan, ne-a declarat că restricțiile în ceea ce privește satul Vărsătura se vor aplica începând de mâine, 31 martie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro