Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muncitorul Vulpe: "Tu ai impresia ca poate sa-l opreasca cineva pe Basescu din drumul lui spre circiuma?"

Reporter: De ce tragi, ma, cu urechea la ce vorbesc oamenii mari?
Vulpe: Nu am tras cu urechea, pur si simplu am auzit fara sa vreau. Ce-ai fi vrut, sa-mi astup urechile, sa ma prefac ca e zgomot in restaurant? Tu ce-ai fi facut daca te nimereai in aceeasi circiuma cu Basescu. Daaa, cred ca nu il bagai in seama, te pomenesti ca nu te inghesuiai sa-ti faci poze cu el.
Reporter: Ba da, dar nu il dadeam in git la presa.
Vulpe: Pai tu deja lucrezi la ziar, normal ca nu mai ziceai nimanui. Pur si simplu scriai, ca sa te dai mare apoi ca uite ce articol senzational ai scris. Am si eu un frate ziarist, care lucreaza la "Gindul". Liviu Vulpe il cheama si este un jurnalist foarte bun. M-a invatat si pe mine citeva trucuri de-ale gazetariei, iar eu cred ca m-am descurcat binisor, ca sa nu zic bine.
Reporter: Ai vrut sa ajungi celebru, sa te cheme lumea la toc-souri.
Vulpe: Da, si? E cumva interzis sa vrei sa ajungi o persoana cunoscuta? M-am saturat sa nu ma stie nimeni, sa stau toata ziua cu mistria in mina si sa fac cimentu'. Domnu' presedinte Basescu m-a salvat. Daca nu venea el in simbata aia la circiuma, ramineam un anonim. Ma stiau doar frate-miu, nevasta-mea, doi nepoti si vreo trei vecini de la scara. Asa, am ajuns in studio la Ion Cristoiu, am dat interviuri, adica am ajuns un fel de Mircea Radu al emisiunii "Din dragoste pentru turnatorie".
Reporter: Pina la urma a baut sau nu Basescu la masa?
Vulpe: Ma, eu zic ca da. De parca mai poti sa-l recunosti pe Basescu cind e treaz si cind e baut. Stiu ca a comandat o sticla de vin, ca si-a pus in pahar si ca a luat paharul in mina. Domnu' presedinte statea insa cu spatele la mine si nu am putut sa vad daca a baut sau nu din pahar. Tin minte insa ca dupa ce a dus paharul la gura, ia zis lu' Berceanu asa: "Bai Radule, ce mama dracu e cu vinu' asta, ma?" De aici am tras eu concluzia ca Basescu a tras o dusca si nu i-a placut. Nu inteleg insa de ce nu a recunoscut ca a baut. Putea sa spuna ca a baut, dar ca a baut putin. Avea si cum sa le dea peste nas ziaristilor care l-au acuzat ca s-a urcat baut la volan. Daca eram in locul lui, le-as fi raspuns ca pina am plecat din restaurant, mi-a iesit din organism si mama paharului de vin consumat. Dar asa este Basescu: nu recunoaste decit atunci cind ii pui caseta video din care reiese ce a facut.
Reporter: Asa faci si acasa? Stai dupa usa si asculti ce vorbeste nevasta-ta cu maica-sa?
Vulpe: Nu, pentru ca eu nu prea stau pe acasa. Muncesc mult pe santier, iar cind ajung acasa nu mai am chef sa trag cu urechea la toate prostiile. Beau 2-3 beri, dupa care adorm in drum spre dormitor. E grea viata de muncitor, mai ales cind cei pe care i-ai votat te mint pe fata. Noroc ca am facut pozele alea cu Basescu si Videanu, ca astia erau in stare sa spuna ca nici macar nu ne-am intilnit in restaurant.
Reporter: Pe cine mai vrei sa inregistrezi in urmatoarea perioada?
Vulpe: Sa nu ma intelegi gresit. Nu imi place sa spionez oamenii, pur si simplu a fost o intimplare. De ce sa nu recunosc insa, ca a inceput sa-mi placa. E misto cind stai si bei o bere, iar la masa vecina apar persoane importante. Dar daca tot m-ai intrebat, ma gindesc ca n-ar fi rau sa ma nimeresc in aceeasi circiuma cu Elena Udrea. Lasind la o parte faptul ca imi doresc sa fac o poza cu ea, ca mai mult nu cre' ca se poate, as fi curios sa vad ce teme abordeaza doamna Udrea. Poate zice ceva de domnu' presedinte, poate scapa citeva cuvinte despre noptile alea lungi de la Cotroceni. Sint niste presupuneri, nu am date concrete in acest sens.
Reporter: Dar daca eu te filmez cind tragi chiulul la munca, cind stai la umbra nucului batrin?
Vulpe: M-as supara leoarca. Ca ce chestie sa afle lumea ce fac eu la munca? E treaba mea, e job-ul meu, fac ce vreau la munca. In plus, nu cred ca opinia publica ar fi interesata de activitatea muncitorului Nicolae Vulpe. Ce, credeti ca sint singurul din tara asta care o freaca aiurea la serviciu? Da' bineinteles ca voi, ziaristii, care ii faceti ode lui Basescu, intoarceti lucrurile cum aveti chef, ca sa-i fie pe plac presedintelui.
Reporter: Uite, din cauza ta presedintele o sa mearga de-acum incolo pe sest in circiuma. Noi ce mai scriem?
Vulpe: Cine ma, Basescu? Tu ai impresia ca poate sa-l opreasca cineva pe Basescu din drumul lui spre circiuma? Il doare undeva pe presedinte ca a aparut in ziare ce a discutat el la masa sau ca a zis ca vrea sa-l puna pe un prieten de-al lui la cirma Armatei. Basescu incepe sa devina tot mai arogant, dar nu ca Nastase. Macar Nastase nu consuma alcool, deci nu exista pericolul sa sara la bataie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii