Mergi la conţinutul principal

Muncă la negru. Trei firme brăilene amendate cu 100.000 de lei

• cei trei angajatori - o firmă din domeniul construcțiilor, un magazin alimentar și o patiserie - au primit la muncă, ilegal, cinci persoane • acțiunea de control a ITM Brăila s-a derulat în perioada 15 - 19 mai 2023

 

Amendă consistentă, de 100.000 de lei, pentru trei firme brăilene care își desfășoară activitatea în domenii diferite, dar care au în comun același lucru: au primit la muncă, ilegal, muncitori fără să le încheie contracte individuale de muncă.

„Acțiunile privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și subdeclarată constituie principalul obiectiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, în domeniul relațiilor de muncă, precizează inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

În acest context, în perioada 15 - 19 mai 2023, inspectorii de muncă brăileni au efectuat mai multe controale vizând, în special, relațiile de muncă („munca la negru”) în urma cărora, la un număr de trei angajatori brăileni - unul din domeniul construcțiilor, altul din domeniul comerțului (magazin alimentar) și al treilea din sectorul panificației (o patiserie) - au fost depistate, în total, cinci persoane care prestau muncă fără a avea încheiate contracte individuale în formă scrisă, respectiv prestau activitate în timp ce aveau contractul individual de muncă (CIM) suspendat.

La firma de construcții au fost depistați trei muncitori care „lucrau la negru”, iar la celelalte două firme controlate, câte un muncitor. Ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii ITM Brăila au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 100.000 lei (câte 20.000 lei pentru fiecare muncitor depistat) dispunându-se, totodată, măsuri de intrare în legalitate.

Potrivit sursei citate, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila vor continua acțiunile de control pentru verificarea respectării, de către angajatori, a prevederilor legale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro