Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Multi, da' putini

De vreo 10 ani incoace statisticile spun ca noi, romanii, ne imputinam. Bre, macar facem si noi un lucru pe lumea asta. Iar autoritatile se alarmeaza pe marginea acestui fapt, dindu-se de ceasul mortii, ca sa zic asa, pentru ca nu mai sintem ce si citi eram odata. Ma, parerea mea este ca decit multi si prosti, mai bine putini, da' buni. Exact ca la femei: mai bine putine (vreo 15 de caciula, de exemplu), da' bune mar! Sa revenim insa la oile noastre din ce in ce mai putine si sa constatam ca, paradoxal, o ducem mai rau de cind sintem mai putini. Pe bune ca nu inteleg. Desi se pun mai putine tacimuri la masa, nu ne mai ajunge mincarea. Asta in conditiile in care se gateste la fel de mult ca inainte. La fel, desi ne-am imputinat, locurile de munca nu s-au inmultit, caci someri sint mai abitir decit odinioara (si nu ma refer acum la perioada inainte de '89). Alta chestie. Desi sintem mai putini ca acum 10 ani, de exemplu, se gasesc din ce in ce mai greu locuinte. Locuinte de
locuit, desigur. Asta in conditiile in care toti zic la televizor ca se
construiesc case in draci, ca se dau jdemii de cartiere in folosinta. Nu mai zic ca, desi astia spun ca sintem mai putini, vad din ce in ce mai multi mirlani pe strada.
Asadar, daca ar fi sa privim lucrurile din acest unghi, nu este bine ca avem din ce in ce mai mult loc. Faptul ca nu mai sintem atit de multi incit sa ne batem cur in cur pe la colturi nu reprezinta, iata, un pas inainte. Pe de alta parte, daca ne-am inmulti cu viteza cu care ne imputinam cred ca am ajunge in pragul unui razboi civil. Hai, poate ca nu ne-am bate intre noi, dar nici de pupat nu ne-am pupa cu ardoarea cu care ne urim acum cind, va reamintesc, sintem din ce in ce mai putini!

P.S. "Populatia tarii a continuat sa scada si in prima luna a acestui
an, inscriindu-se in tendinta ultimilor ani. Natalitatea s-a situat sub
nivelul mortalitatii si a avut drept consecinta un spor natural negativ
al populatiei" - a anuntat, marti, 20 martie, Institutul National de
Statistica.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii