Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Monumente istorice puse in pericol de inundatii

Apele care au navalit asupra orasului au atins, din pacate, si monumentele istorice care se aflau in acea zona. Avind in vedere aceasta situatie, Ministerul Culturii monitorizeaza ceea ce se intimpla cu aceste cladiri. Specialistii din teritoriu realizeaza aceasta monitorizare si informeaza autoritatile centrale. Directorul Directiei pentru Cultura, drd. Ana Harapescu, a precizat ca pina acum, pun probleme doar Gara Fluviala, Moara Violatos si cladirile aflate pe strada Anghel Saligny, la nr. 4, si cele dintre intersectiile acestei strazi cu Danubiului si Vadul Sergent Tataru. "Am cerut si sprijinul Prefecturii pentru ca avem nevoie de informatii si din judet, din cele citeva localitati afectate de revarsarea apelor Dunarii. Ce se va intimpla dupa retragerea apelor inca nu s-a precizat", a mai spus drd. Ana Harapescu.
Intre judetele in care au fost afectate de inundatii, monumente istorice sint, alaturi de Braila, Caras-Severin, Giurgiu si Ialomita.
In comunicatul transmis de Ministerul Culturii se mentioneaza faptul ca dupa retragerea apelor se va trece la evaluarea pagubelor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii