Mergi la conţinutul principal

Mondenitati?

Ultimul eveniment "monden" la care au luat parte elevii liceului a fost bineinteles, "Balul Bobocilor". Un scurt istoric ar spune ca petrecerea nu este un obicei deloc recent si reprezinta primirea simbolica a celor din clasele a IX-a in liceu. In urma mai multor probe de aptitudini, dans, karaoke, cultura generala, s.a., sint desemnati Miss si Mister Boboc. Acestia primesc premii, coronita de cistigator si nu in ultimul rind, popularitate. Popularitatea e cel mai adesea motivul pentru care cei mici participa la bal. Vor sa fie cunoscuti, vor sa fie remarcati, vor sa se afirme. Cistigatorii vor avea ocazia dupa patru ani in care vor invata "cum sta treaba" in liceu sa initieze, la rindul lor, alti boboci, organizind balul. Trecind peste "traditia" sa, balul reprezinta o tema de foarte mare actualitate. Dupa aflarea cistigatorilor, urmeaza un program artistic realizat de o trupa la moda. Elevii de toate virstele se distreaza si petrecerea continua pina spre dimineata.
Numai ca dincolo de inocentul scop de a promova noii elevi ai liceului, "Balul Bobocilor" ascunde si parti negative. Desi am putea crede cu totii ca la balul liceului nostru ne vom petrece probabil seara intre colegi, nu este deloc asa. Elevii liceului care organizeaza balul sint de cele mai multe ori in numar mai mic decit cei din alte licee. Si nu ar fi deloc grav daca lucrurile ar sta asa, dar sint foarte multi cei care nu au, practic, nici o treaba cu vreun liceu, indiferent care ar fi el.
Aflindu-se intr-o discoteca, elevul traieste cu fireasca senzatie ca are libertatea de a renunta la regulile impuse de parinti sau profesori, asa ca probabil va aprinde o tigara sau va deschide o sticla de bere. Desi acesta nu va depasi limitele unui comportament decent, cei din afara liceului nu vor fi obligati in nici un fel sa nu o faca si ne este imposibil sa diferentiem o persoana de alta, imposibil sa stim daca persoana cu comportament indecent face parte din colectivul liceului sau nu.
Si iatt motivele pentru care profesorii vad aceasta petrecere cu neincredere si prefera sa nu participe. Acestia ar trebui sa priceapa ca elevul pentru a intelege trebuie sa fie inteles, iar pentru a fi inteles trebuie cunoscut si in mediul extrascolar, caci toti profesorii isi inchipuie probabil cam ce activitati si obiceiuri au elevii, dar refuza sa le infrunte.
Personal, am mers la "Balul Bobocilor" in fiecare an cu entuziasm, nu atit pentru bal in sine, cit pentru a asculta formatia invitata , pentru a fi alaturi de prieteni. Anul acesta parca entuziasmul din anii trecuti s-a diminuat si am mers doar cu gindul ca fiind ultimul an de liceu, va fi si ultimul bal. Balul a fost intr-adevar reusit, este impresia mea si am vazut asta si pe fetele celorlalti, insa nu m-am distrat ca in alti ani. Poate si din cauza faptului ca am crescut si vad altfel lucrurile. Sper, totusi, ca cei mici s-au distrat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro