Mergi la conţinutul principal

Modul in care se face curat in Braila lasa in continuare de dorit

Consilierul municipal PSD Alexandru Coada este total nemultumit de modul in care se face gospodarire locala in municipiu. Acesta a declarat recent ca, de exemplu, nu vede care este rolul Directiei de Administrare si Gospodarire Locala daca, cel putin in ceea ce piveste curatenia orasului, lucrurile nu s-au imbunatatit, ba, dimpotriva, strazile sint din ce in ce mai murdare. Coada si-a aratat nedumerirea fata de necesitatea existentei acestui serviciu, in contextul in care, cel putin din punctul sau de vedere, nu se vad roadele muncii angajatilor acestuia: "In cadrul CLM, de fiecare data cind vrem sa imbunatatim activitatea in domeniul serviciilor publice, aprobam si serviciul public respectiv. Avem asadar un serviciu public pe transportul in comun, avem Directia Serviciilor Publice - nu stiu de ce se numeste asa, ca serviciile publice sint mai multe - avem si serviciul public Directia de Administrare si Gospodarire Locala. Dupa parerea mea, serviciul public nu trebuie sa fie o veriga intermediara intre Primarie si operatori, de exemplu, cei de salubrizare. Dar avem o veriga in plus cu director, contabil, inspectori si altii, iar in ceea ce priveste gospodarirea municipiului, nu s-a schimbat nimic, ba, dimpotriva, totul este mai murdar". Alexandru Coada a tinut sa atraga atentia ca, in cele mai multe din cazuri, inspectorii DAGL nu isi fac treaba si nu controleaza locurile unde se depun gunoaie in mod ilegal si nici nu dau amenzi. Mai mult, acesta s-a aratat deranjat de faptul ca, in continuare, in unele zone, gunoiul nu se ridica cu regularitate, iar maturatul se face ziua, spre nemultumirea trecatorilor, care sint nevoiti sa inghita astfel tot praful de pe strada: "Si asta nu e tot. In regulamentul de functionare se prevede ca pubelele sa fie spalate din 3 in 3 zile, dar ele nu se spala nici lunar. Iar toate astea se intimpla sub supravegherea acestui serviciu". Coada a tinut sa precizeze ca, din punctul sau de vedere, ar fi posibil ca taxa de salubrizare sa scada incepind de anul viitor, insa doreste sa vada cum se va descurca cu aceasta problema conducerea Primariei: "Noi vom fi foarte atenti, in trimestrul IV, cind se vor stabili operatorii de salubrizare pentru anul urmator si cum va fi reglementata valoarea taxei de salubrizare, care ar trebui sa scada. Sint conditii sa scada, printr-o mai buna organizare a activitatii a acestui serviciu. Vom urmari si modul in care se va organiza licitatia pentru stabilirea operatorilor, pentru ca o curatenie adecvata nu se poate pastra numai prin maturat, ci si cu dotari, iar cu o masina, doua, nu se face treaba".
La rindul sau, colegul acestuia, consilierul municipal Sorin Bosneag, a amintit faptul ca, desi a solicitat conducerii Primariei, inca din luna iunie, organizarea unei sedinte extraordinare a CLM care sa aiba ca tema o analiza a activitatii societatii "ECO", la care Primaria este actionar, nici pina acum nu s-a intimplat nimic in acest sens: "La aceasta ora spunem ca avem o societate de salubrizare, dar rolul nostru nu se regaseste deloc. Culmea e ca, s-ar parea, din ce stiu eu, ca aceasta societate este deja rentabila, iar acest lucru dovedeste faptul ca, daca se face ce trebuie, vom avea si profituri pe masura, din care o parte vor veni si la CLM. Dar, desi mi s-a promis ca intr-o luna se va face sedinta, nici pina acum nu s-a rezolvat nimic. De fapt, ati vazut ca foarte multe probleme care necesita o analiza la perioada si in care noi, ca si CLM, sintem implicati direct, sufera aminari si nu se rezolva nimic".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro