Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mitralierele flotilei fluviale au zdruncinat nervii brailenilor din Viziru

Pe parcursul zilei de marti si ieri dimineata, intre orele 6.00 si 7.00, brailenii din Viziru dar si din alte cartiere au fost deranjati de niste bubuituri foarte puternice, care pareau a veni din directia Dunare - Insula Mare a Brailei. Pentru unii, intensitatea zgomotului a fost de-a dreptul insuportabila. "Parintii mei sint cardiaci si de azi dimineata au luat incontinuu pastile, ca sa se linisteasca. Sint niste bubuituri infernale, care seamana cu detonarea unei cladiri. Ma mir ca nu ni s-au spart inca geamurile de la atita zgomot", ne-a relatat telefonic, in seara zilei de marti, Gabriela Nichifor, locatara a blocului B 2 din cartierul Viziru 3. "Oare cei care provoaca galagia asta au aviz de la Mediu sau de la alte autoritati?!", se intreba aceasta indignata.
Sursa zgomotelor nu a fost reprezentata de operatiunile de demolare a unor cladiri, ci de exercitiile de tragere efectuate de Divizionul 67 Nave Purtatoare de Artilerie din Portul Militar Varsatura. Marinarii militari spun ca tragerile au facut parte din exercitiile pe care le au de executat periodic, in cadrul programelor de pregatire. "Nu a fost nimic deosebit fata de alte trageri similare. Senzatia aceasta de zgomot puternic a fost amplificata, probabil, de vintul care batea destul de tare, inspre oras si de faptul ca luciul de apa a Dunarii are o suprafata mai mare decit de obicei. In orice caz, zgomotul nu a fost mai intens decit cel provocat de tragerile demonstrative executate de Ziua Marinei. S-a tras doar cu munitie de manevra, cu mitraliera de calibru 14,4 mm, nu cu tunul, acest gen de manevre neavind nevoie de aviz din partea autoritatilor de mediu. Nu a fost in intentia noastra sa deranjam pe nimeni, doar am executat programele normale si obligatorii de pregatire. Oricum, acest gen de exercitii nu se fac decit de doua ori pe an, si nu in fiecare zi", ne-a declarat capitan comandorul Coman Petrica, loctiitorul comandantului Divizionului 67 Nave Purtatoare de Artilerie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii