Mergi la conţinutul principal

Miting aviatic dedicat copiilor, pe 1 Iunie, lângă Vădeni

• din motive financiare, tradiţionalul eveniment aviatic intitulat “Borş de peşte la Vădeni”, la care participau inclusiv aeronave de luptă ale Forţelor Aeriene, nu va mai fi organizat în această perioadă a anului, ci va fi amânat pentru la toamnă • sâmbătă, 1 iunie, dacă starea vremii o va permite, va avea loc un miting aviatic de mai mică amploare, doar cu aparate de zbor ultrauşoare • principalii invitaţi sunt copiii, pentru care au fost pregătite şi alte modalităţi de distracţie • evenimentul este programat în intervalul orar 10.00 - 19.00 • drumul dintre Brăila şi Vădeni încă nu a fost complet reabilitat, dar este practicabil

 

De câţiva ani, a devenit o tradiţie ca în ultima parte a lunii mai, începutul lunii iunie, să fie organizat un miting aviatic pe aerodromul de lângă comuna Vădeni, sub titulatura “Borş de peşte la Vădeni”. Denumirea vine de la faptul că spectacolul aerian se încheia de fiecare dată cu o mică petrecere la care organizatorii îşi invitau prietenii pentru a servi împreună o ciorbă pescărească specifică zonei noastre. De data aceasta, însă, evenimentul intitulat “Borş de peşte” se va muta mai spre toamnă, după cum ne-a informat Albert Malaxa, preşedintele “Aerial Club Galaţi” şi principalul organizator al mitingului aviatic. “Din motive financiare, dar şi din cauză că Forţele Aeriene nu mai puteau participa cu avioane de luptă în această perioadă, am decis să amânăm spectacolul aerian pentru la toamnă, spre sfârşit de septembrie început de octombrie. Până atunci, avem timp să ne pregătim ca să iasă ceva frumos”, ne-a spus Albert Malaxa.

Brăilenii şi gălăţenii care se obişnuiseră să admire zborul avioanelor în această perioadă a anului o vor putea face, totuşi, sâmbătă, 1 iunie, când “Aerial Club” organizează un eveniment dedicat în special copiilor. Va fi un miting aviatic mai restrâns, la care vor participa circa 20 de aparate de zbor - avioane ultrauşoare, motoparapante, motodeltaplane - însă vor fi prezenţi şi clovni şi vânzători de baloane care se vor ocupa în special de distrarea celor mici. Manifestarea este programată să se desfăşoare între orele 10.00 şi 16.00, iar organizatorii speră că vremea va fi suficient de bună încât să se poată zbura cu avioanele şi celelalte aparate ultrauşoare.

Din păcate, drumul judeţean dintre Brăila şi Vădeni încă nu a fost complet reabilitat, deşi lucrările au început din vara anului trecut. Este vorba despre DJ 221B Brăila - Vădeni, care beneficiază de lucrări de reabilitare, prin refacerea fundaţiei şi a covorului asfaltic, pe o lungime de 6,2 km. Investiţia se ridică la 9,9 milioane de lei şi a fost demarată în iunie 2019, având termen de finalizare 8 luni, constructorul care a câştigat licitaţia fiind “Tancrad” SRL Galaţi. Deşi au trecut cele 8 luni prevăzute în contract, deocamdată a fost refăcută fundaţia, însă nu s-a turnat şi covorul asfaltic. Chiar dacă este acoperit doar cu pietriş, drumul este circulabil, prezentându-se în condiţii mai bune decât anul trecut pe vremea aceasta, când era plin de gropi şi de denivelări foarte accentuate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro