Misterele ceaiului roșu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Misterele ceaiului roșu

* Rooibos sau ceaiul roșu este un ceai natural, fără cofeină, bogat în antioxidanți, care ocupă un loc foarte important între celelalte ceaiuri

 

Provine de la un arbust care crește doar în Africa de Sud și are frunze verzi, lucioase, care devin roșii după procesare. Denumirea „rooibos” înseamnă „tufis roșu”, însă nu trebuie confundat cu ceaiul de Hibiscus.

Este indicat în cazul persoanelor care suferă de dureri de cap, insomnii, nervozitate, iritabilitate. Femeile însărcinate pot consuma și ele acest ceai fără să își facă probleme. Rooibos luptă cu succes împotriva radicalilor liberi și procesului de îmbătrânire. În plus, mai aduce și alte beneficii sănătății. Să le descoperim împreună.

 

Ceaiul roșu nu conține cofeină!

 

Ceaiul roșu nu conține cofeină, deci nu este un ceai excitant și poate fi consumat la orice oră din zi și din noapte. Puteți să îl amestecați cu frunzele de tei pentru un efect sedativ sau cu câteva frunze de mentă pentru o acțiune digestivă. Puteți folosi scorțișoară și două-trei lingurițe de miere pentru a crea o atmosferă caldă și o aromă plăcută. În plus, acest tip de ceai nu conține calorii, este bogat în antioxidanți și luptă împotriva îmbătrânirii premature. În Africa, în medicina tradițională, este utilizat în tratarea acneei, a iritațiilor pielii, atenuând mâncărimile dacă este aplicat direct pe zona afectată.

În combinație cu menta, ceaiul roșu reduce senzația de greață, constipația și atenuează durerile provocate de ulcer și arsurile stomacale. Ceaiul roșu este, de asemenea, bogat în minerale care mențin sănătos sistemul nervos. Zinc, magneziu, fier, cupru - toate acestea fac parte din prima linie de apărare a sistemului imunitar, fiind indicat și pentru persoanele care suferă de pietre la rinichi, mai ales deoarece nu conține acid oxalic despre care se spune că ar provoca apariția pietrelor la rinichi.

 

Cum se prepară ceaiul roșu?

 

Pentru că nu conține tanin, decât foarte puțin, nu este aproape deloc amar și își păstrează astringența. Își menține savoarea dacă este lăsat la infuzat o perioadă cât mai lungă de timp. Cea mai bună rețetă este o linguriță la o cană de ceai sau trei lingurițe la un litru. Se lasă la infuzat aproximativ 10 minute și se poate bea cu lapte și zahăr. (Mai multe pe Farmaciata.ro)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro