Mergi la conţinutul principal
Bookfest București 2023

Mircea Cărbunaru lansează romanul „Păsări de titan”

• apărut la Editura UP, romanul îngemănează în mod captivant subgenurile space opera, hard SF și military SF, într-o poveste dedicată supraviețuirii speciei umane • autor din generațiile anilor ‘90 de autori SF&F, Mircea Cărbunaru a mai publicat, anul trecut, tot la Editura UP, volumul „Colecționarul și alte povestiri stranii”

 

Cunoscut publicului brăilean și iubitorilor de povestiri SF&F din toată țara, Mircea Cărbunaru va lansa, în perioada 24-28 mai, la Bookfest București 2023 (Complexul Expozițional Romexpo, în pavilionul B2), volumul „Păsări de titan”, un roman de excepție (apărut la Editura UP) care „îngemănează captivant subgenurile space opera, hard SF și military SF, într-o poveste dedicată supraviețuirii speciei noastre”. Autorul  a mai publicat, anul trecut, tot la Editura UP, volumul „Colecționarul și alte povestiri stranii” și colaborează la mai multe publicații de gen. Redăm mai jos un fragment din romanul „Păsări de titan”, de Mircea Cărbunaru:

„Era prezentă în mintea sa o mică oază de solitudine și de aparentă serenitate în care începuse să se refugieze tot mai des, imediat după moartea Briannei, iar în mijlocul acelei oaze se găsea un gol hulpav pe care nu îl putea stăpâni în totalitate. După fiecare navă extraterestră doborâtă simțea o satisfacție interioară pe care nu și-o dorea, dar apărea peste voia sa și se revărsa în acel gol. Sentimentul plenitudinii era o iluzie, pentru că abisul devora tot ce intra acolo, ca o gaură neagră: împlinirea sa sufletească, iubirea, dorința primitivă de răzbunare, ura, binele și răul deopotrivă. Apoi nu-i mai rămânea nimic, doar încă un zbor în neantul spațiului și o poftă nebună de a întra într-o nouă confruntare. Avea un crematoriu în el, veșnic pornit să-i mistuie umanitatea”.

Scriitor din generațiile anilor  ‘90 de autori SF&F, brăileanul Mircea Cărbunaru este cunoscut pentru textele publicate în Almanahul Anticipația, Revista CPSF Anticipația și alte zeci de suplimente și publicații SF active între anii 1990 și 2002, ca exponent printre liderii mișcării SF din Brăila, împreună cu membrii Cenaclului SFera (îl amintim aici pe colegul nostru Marian Coman) dar și ca promotor, prin intermediul Suplimentului de Literatura și Artele Imaginarului „Fantasya” și al emisiunilor radio-TV. După 2002, renunță, pentru o vreme, să mai scrie science-fiction și activează în domeniul publicisticii din alte domenii. Revine în literatura SF&F după anul 2017, contribuind cu experiența sa la inițierea, promovarea și încurajarea unei noi generații de autori SF din Brăila, remarcându-se ca realizator al Fanzinului ArtZONE SF, publicație ce continuă tradiția locală science-fiction. Mircea Cărbunaru este, totodată, un prolific și apreciat autor de povestiri la revista online de SF&F „Galaxia 42”, precum și la alte publicații.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro