Insula Mică, raiul Brăilei
Balta Brăilei este o atracţie pentru turiştii aflaţi în tranzit, dar aceasta poate deveni în acelaşi timp o destinaţie de weekend a brăilenilor, unde aceştia pot face o excursie de o zi făcând ocolul acesteia pe apă. Dacă vă gândiţi la un sfârşit de săptămînă relaxant, alături de familie sau prieteni, această destinaţie nu ar trebui ignorată. În inima bălţii, se pot face picnicuri pescăreşti cu peşte la proţap, crap din Dunăre, cu degustări de vin şi cu un ghid profesionist ce vă poate oferi mai multe informaţii şi poveşti.
Munţii Măcinului ne fac cu mâna
Dunărea desparte Brăila de o regiune deosebită, râvnită de mulţi în trecut, ce sare în ochi cu munţii şi dealurile sale - Dobrogea. Deşi poate mulţi zâmbesc ironic la auzul acestora, Dobrogea chiar este o destinaţie turistică interesantă, oferind multe oportunităţi tuturor tipurilor de turişti, de la cei itineranţi până la cei ce preferă un sejur mediu sau scurt. Deşi munţii Măcinului se văd şi din oraş, nu mulţi sunt cei ce se aventurează să-i cunoască mai bine. La o înălţime mai mică de 500 metri, aceştia sunt o adevărată provocare pentru căţărători, dar şi pentru amatorii de sport sălbatic. De câţiva ani, aici este un Parc Naţional, unde sunt zeci de specii de animale, unele unice în Europa. Fie că aleg să viziteze aceste locuri cu maşina, cu bicicleta ori pe jos, brăilenii mai curajoşi şi cu poftă de aventură pot apela la serviciile agenţiei de turism pentru a zbura cu parapanta şi deltaplanul, pentru a se căţăra cu motocross-ul, cu mountainbyke-ul sau pentru a practica căţărare liberă. Mai nou, amatorii de peisaje inedite pot beneficia de zboruri cu instructori pentru avioane uşoare, pe o distanţă de 200 km, astfel o călătorie până la Sf.Gheorghe nu durează mai mult de 30 de minute.
Dobrogea spirituală
Dobrogea este o variantă şi pentru cei ce-şi doresc o mini-vacanţă simplă, deloc scumpă, bogată din punct de vedere spiritual. Cei interesaţi pot face o excursie la sfârşit de saptămână, economisind timp şi bani. Mănăstirile Dervent, Celic Dere, Peştera Sf. Apostol Andrei, Cocoş sau Saon pot face parte dintr-un itinerariu perfect pentru un weekend de vară, şi nu numai. Dacă doriţi să petreceţi mai mult de o zi în Dobrogea, se pot găsi cu uşurinţă pensiuni cu facilităţi moderne, la preţuri rezonabile. Aşadar, nu e nevoie de un drum lung sau de preţuri exagerate pentru a uita de grijile cotidiene. Dacă timpul sau posibilităţile nu vă permit să vă organizaţi o astfel de ieşire, o agenţie de turism poate fi o soluţie practică şi la îndemână. "Brăilenii încă nu cunosc toate aceste locuri. O agenţie este o agenţie de consiliere. E exact ca o parfumerie unde clientul vine să fie sfătuit, deşi poate cumpăra parfum şi de la hypermarket. Consider că aceste locuri trebuie promovate şi brăilenii chiar pot profita de ele", spune directorul Ţilea.