Mergi la conţinutul principal

Mintea deschisă

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Nu-ți folosi mintea pentru a judeca pe unul dintre fiii Lui Dumnezeu. Ar judeca ceea ce nu înțelege, alunecând în stări nedemne și contrare fericirii pentru care ai fost creat.

O poți folosi, în schimb, pentru a-ți recunoaște fratele așa cum l-a creat pe el Tatăl, și astfel pacea minții va fi redobândită.

A cui pace o dorești, în primul rând?

Iartă-ți, deci, toate creațiile care nu ți-au adus nicio clipă de pace. Tot ce vezi este trecător. Ce legătură ar putea avea cu tine?

 

„Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii Lui Dumnezeu se vor chema.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, V, 9)

„Bucurați-vă pururea întru Domnul. Și iarăși zic: Bucurați-vă.

Îngăduința voastră să se facă știută tuturor oamenilor. Domnul este aproape.

Nu vă împovărați cu nici o grijă. Ci întru toate, prin închinăciune și prin rugă cu mulțumire, cererile voastre să fie arătate Lui Dumnezeu.

Și pacea Lui Dumnezeu, care covârșește orice minte, să păzească inimile voastre și cugetele voastre, întru Hristos Iisus.”

(Epistola catre Filipeni a Sfântului Apostol Pavel, IV, 4-7)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro