Mergi la conţinutul principal

Miniautobuzele au intrat în pâine

• ele circulă pe liniile 16 şi 17, pe itinerarul cu care brăilenii s-au obişnuit în ultimii ani

 

Ieri, „Braicar” a făcut „botezul” autobuzelor de capacitate mică achiziţionate recent de la „Anadolu Automobil Rom”, în sensul că le-a introdus în circulaţie pe traseele 16 şi 17, recent preluate în regim de urgenţă de la operatorul privat în regim maxi-taxi, „TCF Imex”. Miniautobuzele, având o capacitate de 21 de locuri, dintre care 11 pe scaun şi 10 în picioare, au atras imediat atenţia călătorilor care circulă pe cele două trasee. „Sunt noi, sunt frumoase. Nu ştiu cum o să fie la orele de maximă aglomeraţie. Autobuzele mari veneau la 15 – 20 de minute şi puteau încărca, de exemplu, pe toţi care aşteptau în staţie în Centru, vizavi de Winmarkt pe sensul spre Vidin. Dacă vor avea aceeaşi frecvenţă, la orele de vârf vor fi arhipline şi o să ne înghesuim în ele pentru că sunt mici. O să vedem...”, discutau ieri dimineaţă doi călători care circulau pe linia 16. „E bine măcar că nu mai au trepte la urcare sau coborâre care erau un chin pentru noi, vârstnicii”, a mai adăugat un al treilea călător.

Întreaga achiziţie de 12 autobuze de capacitate mică a costat în total circa 2,3 milioane lei, fără TVA, ceea ce înseamnă că preţul per bucată este de 0,19 milioane lei, fără TVA. Maşinile sunt echipate cu un motor de 2,3 litri care dezvoltă o putere de 125 de cai. Mijloacele de transport sunt dotate cu instalaţie de climă, care poate fi folosită atât pe timp de vară, cât şi iarna. De asemenea, au afişaj în interior, dar şi în exterior.

Astăzi este prima zi în care au fost introduse pe traseu mijloacele de transport recent recepţionate în urma achiziţiei publice. Urmează ca în prima decadă a lunii viitoare să fie aduse la Brăila şi restul de maşini, conform contractului încheiat cu adjudecatarul procedurii”, ne-a declarat directorul SC „Braicar” SA Brăila, Cornel Săndulescu. 

Reamintim că, în cursul acestui an, Primăria Brăila a notificat toţi operatorii de transport persoane în regim maxi-taxi cu privire la obligativitatea respectării unei clauze contractuale care stabileşte că microbuzele în trasee nu pot avea o vechime mai mare de 10 ani. Câteva dintre firmele de transport au renunţat la o parte dintre trasee dar şi le-au păstrat pe acelea unde au putut asigura maşini nu mai vechi de 10 ani. Mai departe, municipalitatea a preluat traseele abandonate (este vorba despre liniile 13, 34 şi 35) şi le-a predat celor de la “Braicar” să execute serviciul de transport cu mijloace proprii. Un caz aparte l-a constituit operatorul “TCF Imex” care nu s-a conformat solicitării municipalităţii privind vechimea microbuzelor folosite pe traseele 16 şi 17, context în care autoritatea a trecut la rezilierea contractului pe care îl avea încheiat cu această companie, pentru delegarea gestiunii serviciului de transport persoane în municipiu. Astfel, începând cu 1 octombrie maxi-taxi au fost retrase din trasee, în locul lor intrând în circulaţie autobuzele “Braicar”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro