Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Militarii cercetaşi brăileni, vizitaţi de micii cercetaşi din Galaţi şi Brăila

• vizitatorii au adus în dar un basorelief cu domnitorul “Vlad Ţepeş”, patronul spiritual al Regimentul 528 ISR Brăila • la rândul lor, militarii i-au încântat pe cei mici cu câteva demonstraţii de luptă

 

Regimentul 528 ISR (Informaţii, Supraveghere şi Recunoaştere) “Vlad Ţepeş” Brăila a primit, marţi, 3 iulie, vizita câtorva zeci de copii din cadrul asociaţiilor “Frontiera Gălăţeană” şi “Galaţi, oraşul meu”, precum şi ale  organizaţiei Cercetaşii României, centrele locale din  Brăila şi Galaţi. Scopul principal al vizitei a fost donarea către cercetaşii brăileni a unui basorelief cu domnitorul Vlad Ţepeş, în condiţiile în care, în acest an, regimentul sărbătoreşte jumătate de secol de la înfiinţare.

Cele două asociaţii au fost reprezentate de preşedinţii acestora, colonel (r) Didel Bădărău, de la asociaţia “Frontiera Gălăţeană, şi Claudia Negrău, de la asociaţia “Galaţi, oraşul meu”. Organizaţia Cercetaşilor României a fost reprezentată de şefii celor două centre, Gabriela Panait (centrul local Galaţi) şi Cornelia Miler (centrul local Brăila).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Regimentul 528 ISR, cei mai câştigaţi au fost micii cercetaşi, care au asistat la prezentările organizate de militarii regimentului privind aspecte relevante ale instrucţiei specifice, fiind deopotrivă interesaţi de tehnica de luptă dar şi de  traiul în condiţii de izolare, instrucţia alpină, instrucţia de paraşutare şi pregătirea fizică. Militarii regimentului au profitat de prilej şi le-au prezentat micilor cercetaşi câteva informaţii referitoare la drapelul naţional şi drapelul de luptă. Basorelieful cu portretul domnitorului Vlad Ţepeş a fost aşezat la loc de cinste, la intrarea în clădirea comandamentului regimentului, alături de o placă pe care scrie: “Basorelief dezvelit în anul centenarului Marii Uniri, declarat anul omagial al unităţii de credinţă şi neam, în baza unui parteneriat între Regimentul 528 ISR “Vlad Ţepeş” şi asociaţiile «Frontiera Gălăţeană» şi «Galaţi, oraşul meu»“.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii