Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de braileni la hramul Manastirii din Statiunea Lacu Sarat

Peste 2.000 de credinciosi sositi din municipiu, dar si din localitatile care se invecineaza cu Statiunea Lacu Sarat, au participat, ieri, la hramul Manastirii "Sfintul Mare Mucenic Pantelimon". Inca de la primele ore ale diminetii, pelerini de toate virstele au venit sa se roage Sfintului Pantelimon, cel care vindeca bolnavii si mijloceste la Dumnezeu pentru izbavirea celor asupriti si impovarati.
Credinciosii au aprins luminari, au stat la coada ca sa primeasca agheazma si au luat cu asalt tarabele cu iconite si suveniruri, rugindu-se, totodata, pentru cei apropiati. Incepind cu ora 9.00, in pridvorul manastirii "Sf. M. M. Pantelimon" a fost oficiata Sfinta Liturghie Arhiereasca, de catre insusi Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei, si Prea Sfintitul Casian, Episcopul Dunarii de Jos, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Au mai participat Arhimandritul Daniil Oltean, vicarul Eparhiei Dunarii de Jos, preotul consilier Gheorghe Stefan, parintele Stan Stefan, alte fete bisericesti de la parohiile brailene. La evenimentul din Statiunea Lacu Sarat au fost prezenti prefectul Brailei, Nicolae Mitroi, directorul Muzeului Brailei, prof. dr. Ionel Candea, inspectorul sef al IPJ Braila, comisarul Catalin Chivu, seful Jandarmeriei, col. Vasile Silion si comandantul Brigazii 10 Geniu, col. Mihai Tofan. Sfinta Liturghie le-a adunat laolalta si pe maicile de la Manastirea "Sf. M. M. Pantelimon" in frunte cu stareta Pantelimona Corjos, calugaritele asistind discret la evenimentul ale carui gazde au fost. Toti cei prezenti au primit binecuvintarea Mitropolitului Daniel al Moldovei, Ierarhul care este, de mai multa vreme, prietenul si sprijinitorul brailenilor: "Binecuvintarea Domnului peste voi cu al Sau dar si cu a Sa iubire de oameni...!"
"Astazi ne unim rugaciunile si ni le indreptam catre Domnul, prin Sfintul Pantelimon. Ce-ar fi fost aici, fara Sfintul Pantelimon? Un loc care se degrada, un loc in care pina si florile se ofilisera... Sfintul Pantelimon ne-a invatat ca bolile trupului sint urmarea bolilor sufletesti; sa ne vindecam sufletele, pentru ca si trupurile noastre sa fie tamaduite! Biserica aceasta este copacilor, parca ar fi existat aici dintotdeauna. Braila avea nevoie de un astfel de loc, avea nevoie de o astfel de manastire...!", a spus PS Casian Craciun, Ierarhul de la Dunarea de Jos, in predica de ieri.
Manastirea "Sf. M. M. Pantelimon" din Statiunea Lacu Sarat a fost fundata in anul 1996, cu sprijinul primarului de atunci, Anton Lungu, ea fiind sfintita de PS Casian al Dunarii de Jos, la hramul asezamintului, in ziua de 27 iulie 1999.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii