Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de braileni au serbat in strada Revelionul integrarii

Ca toate orasele mari ale tarii, Braila a serbat cu o feerie de lumini Revelionul integrarii. Focurile de artificii au imprastiat puzderia de stelute colorate o sarbatoare in doua rinduri, prima data la cumpana dintre ani, iar a doua oara la 1.00 noaptea, ora cind Romania a intrat oficial in Uniunea Europeana. Iar brailenii au dovedit inca o data ca au prins gustul revelioanelor petrecute in strada sub cupola stralucitoare a artificiilor. In jurul orei 12.00, adevarate riuri de oameni s-au strins din toate partile spre platoul din fata Primariei, astfel incit primul joc de artificii care a marcat pragul dintre ani a avut mii de spectatori. Acestia au ciocnit paharele de sampanie, si-au urat "La multi ani!" si au privit ploaia de lumini timp de aproape 20 de minute. La final, marea majoritate a spectatorilor a plecat spre casa, riurile de multime schimbindu-si acum directia, dispre Primarie spre Bariera, B-dul Independentei sau Centru. Impresia generala a fost ca focurile de artificii de anul trecut au fost mai reusite. Cei care au avut rabdare si au mai ramas o ora in fata Primariei si-au schimbat, insa, parerea, dupa cea de-a doua transa a jocului de lumini. De aceasta data, feeria a fost completa, programul pregatit de artificieri fiind mult mai bogat. Cei care au asistat la spectacolul luminos in apropierea boxelor de pe platoul din fata Primariei s-au delectat si cu muzica menita sa se sincronizeze cu jocul formelor luminoase lansate spre cer. Iar fiindca momentul era menit sa marcheze primirea Romaniei in marea familie europeana, fondul muzical pe care s-a desfasurat focul de artificii a cuprins nemuritoarele valsuri si marsuri ale lui Strauss si, bineinteles, "Oda Bucuriei" imnul european compus de Beethoven.
In afara de artificii, Primaria le-a oferit brailenilor care au ales sa-si petreaca revelionul in strada un program de discoteca, pe ritmuri mixate de un DJ profesionist. Citeva sute de petrecareti au dansat continuu, pina in jurul orei 3.00, pe toate genurile de muzica. Nu au lipsit nici horele romanesti care s-au incins frenetic in preajma momentului zero al primirii noastre in Europa.

Petarde inlocuite cu sticle sparte

Spre deosebire de anii trecuti, iesirea in strada a fost mult mai sigura, deoarece petardele au lipsit aproape cu desavirsire, semn ca noua legislatie din domeniu a avut efectul scontat de autoritati. Au mai fost aruncate, pe ici pe colo, petarde la picioarele trecatorilor si chiar s-au lansat citeva rachete luminoase, insa atmosfera a fost incomparabil mai linistita fata de revelioanele precedente, cind strazile se transformau in adevarate cimpuri de lupta. In schimb, cum nu se putea sa intre in Europa fara un narav mioritic, brailenii s-au reprofilat pe spargerea sticlelor de sampanie. Marea majoritate a celor care au ciocnit un pahar la cumpana dintre ani au dat cu sticlele de asfalt, in speranta ca cioburile le vor aduce noroc in noul an. Nu se stie cit noroc poate aduce acest obicei pentru cei ce-l practica insa ghinion le aduce, cu siguranta, soferilor care circula peste "covorul" de cioburi si chiar trecatorilor ce se pot alege cu gleznele facute ferfelita. Pentru a preveni accidentele care ar putea decurge de aici, Primaria a amplasat pe platoul unde s-au desfasurat festivitatile, mai multe containere inscriptionate cu "Aici se arunca sticlele". Nici o sticla nu a aterizat, insa, intr-un astfel de container. In schimb, pina la 7.00 dimineata, firma de salubritate care are sector in zona centrala a adunat de pe trotuare si carosabil circa 20 tone de cioburi, pahare de plastic, cutii de bere si alte resturi.
Din fericire, chiar daca au fost destui petrecareti care au intrecut masura cu alcoolul, nu s-au inregistrat incidente nedorite. Conducerea Politiei Comunitare ne-a declarat ca, din acest punct de vedere, am avut unul dintre cele mai linistite revelioane din ultimii ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii