Un nou studiu demonstreaza faptul ca o dieta bazata pe migdale este ideala pentru scaderea nivelului LDL-colesterolului (colesterolul „rau”) si pentru cresterea nivelului de HDL-colesterol (colesterolul „bun”).
Cercetarea, publicata in Journal of Nutrition (Jurnalul de Nutritie), arata ca efectele protectoare ale HDL-colesterolului asupra inimii depind de valorile acestuia. Oamenii de stiinta au realizat un studiu la care au participat 82 de persoane, toate cu un nivel ridicat al colesterolului „rau”.
Efectele pozitive au fost observate la cei cu o greutate normala
Pe o perioada de 12 saptamani, participantii au urmat o dieta ce avea ca scop reducerea colesterolului. In fiecare zi, acestia au mancat 42 de grame de migdale sau o briosa, ce avea acelasi numar de calorii. Rezultatele au aratat ca persoanele care au urmat dieta cu migdale au avut rezultate mai bune in privinta scaderii LDL-colesterolului si a cresterii nivelului de HDL-colesterol. Cercetatorii au descoperit insa ca, din motive momentan necunoscute, de aceste efecte pozitive s-au bucurat numai cei care au avut o greutate normala. La persoanele cu greutatea peste limita sau obeze nu s-au observat schimbari majore in nivelurile de colesterol.
Conform oamenilor de stiinta, migdalele au o varietate de beneficii asupra organismului. Un consum regulat de migdale creste nivelul de vitamina E din organism si ajuta la reglarea glicemiei. In plus, o cercetare din 2015 arata ca migdalele, nucile si arahidele scad riscul de cancer mamar de doua-trei ori.
Articol preluat de pe farmaciata.ro.