Mergi la conţinutul principal

Micii voluntari din Chercea, alături de cei mai săraci şi bolnavi copii ai cartierului

Copiii din cadrul grupului catehetic din Parohia Sfânta Filofteia, din cartierul Chercea, finalizează astăzi miniproiectul de educaţie filantropică "Pe calea faptelor bune alături de Sfânta Filofteia", realizat în cadrul Programului Naţional "Hristos împărtăşit copiilor". Proiectul, ce se înscrie în seria activităţilor propuse de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române în anul dedicat Tainei Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor, a început pe 27 februarie şi are ca termen de finalizare 23 martie.
Prin acest proiect, 15 dintre cei mai săraci copii ai cartierului sau suferinzi de boli grave au fost cooptaţi de grupul de voluntari în diferite activităţi educative şi religioase, desfăşurate sub îndrumarea profesoarei de religie Liliana Stănescu, a preotului paroh Nicolae Filimon şi preotului Ştefan Mihalcea.
Împreună cu îndrumătorii, voluntarii şi copiii beneficiari au pictat icoane şi au realizat o expoziţie, au învăţat rugăciuni, au experimentat Taina Sfântului Maslu prin participarea la rugăciunea comună pentru cei bolnavi şi au confecţionat diverse obiecte pentru marea Sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos.
De departe însă, cea mai captivantă activitate s-a desfăşurat zilele trecute şi a constat într-o surpriză de proporţii pentru două dintre fetiţele din grupul de beneficiari, care şi-au sărbătorit ziua de naştere în perioada implementării proiectului. "Nu vă închipuiţi cât au fost de impresionaţi copiii, şi cei care au dăruit, pentru că nu se aşteptau ca surpriza lor să nască o aşa emoţie, şi cei care au primit această bucurie. A fost pentru prima dată în viaţa lor când şi-au aniversat ziua de naştere, când au văzut şi au mâncat tort. Orice cuvânt e de prisos", a povestit, încântat de reuşită, părintele Filimon.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu