In timpul anotimpului cald, o iesire la piscina sau la strand nu poate fi decat bine-venita, pentru efectul racoritor si reconfortant. Utilizarea piscinelor publice ridica insa niste riscuri, avand in vedere faptul ca sunt folosite de foarte multe persoane, de varste diferite.
Unele dintre aceste persoane pot avea anumite probleme de sanatate, cunoscute sau ignorate, potential transmisibile. In ciuda faptului ca se incearca dezinfectarea cat mai corecta a apei din piscina, unii agenti microbieni, infectiosi, reusesc sa supravietuiasca metodelor de dezinfectare. In plus, chiar substantele folosite pentru dezinfectarea apei pot avea efecte nedorite asupra sanatatii.
Ce pericole ascunde apa piscinelor
Inotul in ape clorinate, in special daca piscina este situata intr-un spatiu inchis, poate expune copiii sau adultii la riscul de a dezvolta probleme respiratorii, inclusiv astm bronsic sau alte reactii alergice. Aceste imbolnaviri pot fi determinate de ingestia directa a apei, inhalarea de substante volatile eliberate de dezinfectantii din apa sau de contactul direct al pielii si absorbtia prin piele a acestor substante chimice. Insa nu doar oamenii pot contamina apa din piscina. Aceasta poate contine reziduuri provenite din frunzele copacilor, excrementele pasarilor, apa de ploaie sau chiar mici organisme moarte.
Nicio metoda de dezinfectare a apei nu este 100% sigura
Cititi mai departe pe farmaciata.ro.