Mergi la conţinutul principal

Mega-investiţie pe drumurile judeţene brăilene

• Consiliul Judeţean a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea a 60 km de şosea, pe culoarul Gulianca - Gradiştea - Ianca - Viziru • este vorba despre o porţiune din Drumul Mării care leagă Moldova de Litoralul Mării Negre • valoarea investiţiei se ridică la 85,9 milioane lei, fiind acoperită în proporţie de 85% cu fonduri europene • licitaţia a fost câştigată de firma bucureşteană „E.M. Prime  Construct” SRL • aceeaşi firmă a câştigat şi contractul de întreţinere a drumurilor judeţene pe perioada 2019 - 2020, efectuând până în prezent reparaţii prin turnarea de covoare asfaltice pe zeci de kilometri

 

Una dintre cele mai mari lucrări de modernizare a unor drumuri judeţene brăilene este pe cale să înceapă. Este vorba despre un culoar de circa 60 kilometri care leagă marginea dinspre judeţul Vrancea, mai exact localitatea Gulianca, cu comuna Viziru, via Gradiştea şi Ianca. Practic, pe această rută se circulă intens în special vara, când turiştii din judeţele Moldovei se îndreaptă spre Litoral. Este aşa-numitul „Drum al Mării”, care, pe raza judeţului nostru, începe de la Gulianca şi se termină la Mihai Bravu, la limita cu judeţul Ialomiţa. În urmă cu circa 10 ani a fost reabilitată porţiunea dintre Viziru şi Mihai Bravu, iar în această vară va intra în lucru tronsonul dintre Gulianca şi Viziru. Preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a anunţat, recent, că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pe acest proiect cu finanţare europeană ce vizează modernizarea a 60 kilometri de drumuri judeţene. „Constructorul în momentul de faţă este în teren pentru a organiza şantierele şi pentru a-şi căra materialele necesare. Deci, în scurt timp, efectiv şi acel drum de 60 km va intra în reabilitare totală”, a anunţat Chiriac.

Lucrarea a fost câştigată la licitaţie de firma bucureşteană „E.M. Prime  Construct” SRL, termenul de execuţie este de 10 luni, iar valoarea de execuţie se ridică la 89,5 milioane de lei. Investiţia este finanţată în proporţie de 85% de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional, de la bugetul de stat se asigură o finanţare de 13%, iar de la bugetul judeţului, restul de 2%.

Pe lângă această mare investiţie, în judeţul nostru se află deja în derulare mai multe lucrări de reparaţii a unor drumuri administrate de Consiliul Judeţean, în cadrul unui contract-cadru încheiat pentru perioada 2019 - 2020. După cum ne-a informat vicepreşedintele CJ Ionel Epureanu, lucrările au fost scoase la licitaţie pentru două loturi: zona de Nord şi zona de Sud a judeţului. Ambele loturi au fost câştigate tot de firma „E.M. Prime  Construct” SRL Bucureşti. Pentru lotul Nord a fost contractată turnarea de covor asfaltic pe o lungime totală de 27 kilometri şi montarea de parapet metalic pe o lungime de 30 metri liniari. Valoarea contractului se ridică la 9,1 milioane lei. Lotul Sud presupune turnarea de covor asfaltic pe 36 kilometri şi montarea de parapeţi metalici pe 50 metri liniari, valoarea contractului fiind de 10,9 milioane de lei.

Firma „E.M. Prime  Construct” SRL a început lucrările, pe ambele loturi, încă de toamna trecută. Pe lotul Nord, s-au făcut reparaţii cu covor asfaltic pe o lungime de 11,2 km, pe DJ 203A, între localităţile Vişani şi Galbenu. Tot în 2019, s-au asfaltat 2,3 km, pe DJ 221, între Şuţeşti şi Constantineşti, iar din primăvara acestui an s-a continuat, tot pe DJ 221, asfaltarea a 9,3 km, de la Constantineşti până la Râmnicelu. Pe DJ 202B, s-au turnat, în toamna lui 2019, 2,6 km de asfalt, între Sihleanu şi Scorţaru Nou, pe DJ 255A s-au asfaltat, în această primăvară, 1,2 km, în zona localităţii Cotu Lung, iar pe DJ 203 s-a turnat 0,5 km de covor asfaltic, în zona localităţii Sătuc.

Pe lotul Sud, s-au turnat, astă toamnă, 10,6 km de covor asfaltic pe DJ 203, tronsonul Făurei - Brateşu Vechi - Ulmu, alţi 1,4 km turnându-se, tot în toamnă, pe raza localităţii Ulmu.

Din această primăvară, s-a continuat asfaltarea pe DJ 203, fiind finalizaţi deja 7,2 km, pe tronsonul Însurăţei - Zăvoaia - Dudescu. De asemenea, s-au mai asfaltat 6,8 km pe DJ 211, de la Bordei Verde până la intersecţia cu DJ 203R.

Urmează să intre în lucru, pe lotul Sud, 1 km pe raza localităţii Dudeşti şi 4 km, între Dudeşti şi Dudescu, iar pe DJ 211B va fi turnat covor asfaltic pe 5 km, între Tătaru şi Bărăganu.

După finalizarea lucrărilor din contractul semnat astă toamnă, firma „E.M. Prime  Construct” SRL va semna un nou contract cu CJ Brăila, pentru cea de-a doua jumătate a anului în curs. Pentru lotul Nord, contractul în valoare de 2,07 milioane de lei prevede turnarea de covor asfaltic pe o lungime totală de 6,1 km şi montarea de parapeţi metalici pe 66 metri liniari. Pentru lotul Sud, valoarea contractului se ridică la 4,1 milioane lei. În aceşti bani intră turnarea de covor asfaltic pe 4,5 km, 104 ml de parapeţi metalici şi aplicarea unui tratament bituminos pe 30 km, pe DJ 212 între Cuza Vodă şi Spiru Haret şi pe DJ 211A, între Viziru şi Cuza Vodă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro