Cind a ajuns la spital, femeia nu mai avea puls, iar tensiunea era foarte scazuta (6). Cum nu se punea problema transportarii acesteia pe sectie, existind riscul sa moara in acest rastimp, echipa de garda a spitalului a intervenit rapid, fiind necesare totodata patru flacoane de singe, pentru transfuzie.
In urma eforturilor depuse de medici, starea acesteia a fost stabilizata, femeia aflindu-se la ora actuala sub tratament.
"Daca ar fi venit de cind a observat ca a inceput sa singereze, viata nu i-ar mai fi fost pusa in pericol. Aceeasi pacienta a mai fost adusa, in urma cu doi ani, tot in stare foarte grava, in urma declansarii unui avort spontan. Se pare insa, ca nu a invatat nimic din situatia grava prin care deja a trecut", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie, dr. Alexandru Balta.
Indignarea medicilor privind ignoranta femeilor care ajung in ultima clipa la urgenta, cu viata scurgindu-se din ele, este cu atit mai mare cu cit, in ultimii ani, au fost derulate campanii, mai ales in mediile rurale, referitor la sanatatea reproducerii.
"Nu este o scuza faptul ca aceste femei provin de la sate. Se stie deja ca orice femeie care nu are un loc de munca beneficiaza de gratuitate, atit pentru intreruperea de sarcina, cit si pentru contraceptive. O spun, nu pentru prima data, ca accesul tuturor femeilor la serviciile medicale oferite de spitalul nostru nu este conditionat in nici un fel", a mai declarat dr. Balta.
Sora femeii, care a insotit-o la spital, le-a relatat medicilor de garda ca aceasta a facut, pina in prezent, 35 de avorturi. Acasa mai are patru copii, care, din inconstienta ei, ar fi putut ramine orfani.