Mergi la conţinutul principal

Masurile anticriza vor fi analizate saptamina viitoare

Ministrul Muncii, Marian Sirbu, a declarat, ieri, la finalul discutiilor cu sindicatele si patronatele, ca s-a decis constituirea unui grup de lucru ce se va reuni de saptamina viitoare, care sa transforme in masuri concrete discutiile referitoare la masurile anticriza si proiectul de buget.
"Principala preocupare a partenerilor sociali in acest moment o reprezinta participarea, impreuna cu Guvernul, la stabilirea masurilor pentru depasirea crizei economice. Am stabilit impreuna ca incepind de luni, de la ora 14.00, la Ministerul de Finante sa se constituie un grup de lucru care sa stabileasca indicatorii pentru buget", a spus Sirbu.
Ministrul a mai precizat ca in cadrul intilnirii s-a discutat si despre restructurarea intregului dialog social, care "a schiopatat in ultimii patru ani".
In opinia lui Marian Sirbu, Consiliul Economic si Social (CES) si Comisia de dialog social trebuie repuse in stare de functionare.
Totodata, in intilnirea de miercuri s-a discutat si despre posibilitatea incheierii unui acord social pe termen mai lung cu masurile necesare pentru stabilitate economica si sociala pe patru ani.
Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogrea, a declarat ca investitiile publice reprezinta prioritatea Guvernului, imediat dupa aflindu-se componenta sociala.
Totodata, Pogea a precizat ca grupul de lucru care se va reuni de luni la Ministerul Finantelor va urmari ca propunerile venite din partea partenerilor sociali sa fie cuprinse in proiectul de buget. Ministrul a precizat ca masurile ce vor fi luate de grupul de lucru nu trebuie sa afecteze obiectivele pe care Romania le are pe termen mediu.
Demnitarul si-a manifestat dorinta ca masurile din proiectul de buget sa aiba acordul CES.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu