Skip to main content

Marii comercianti nu tin cont de reguli

De la inceputul lunii iulie, marii comercianti braileni - hipermarket-urile, supermarket-urile -, dar si alte unitati de alimentatie publica au avut parte de o serie de controale care s-au soldat cu amenzi de zeci de mii de lei noi.
Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor a verificat marile magazine din punct de vedere al respectarii conditiilor de etichetare a produselor. Neregulile nu au intirziat sa apara, astfel ca s-au aplicat sapte sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 21.000 lei (210 milioane de lei vechi).
Comerciantii cu pretentii nu stau prea bine nici din punct de vedere al respectarii conditiilor de igiena. Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au verificat opt unitati de tip hipermarket si supermarket, zece unitati de alimentatie publica, sase unitati de comercializare, cinci unitati de procesare produse de origine animala si non-animala, precum si o piata agroalimentara. Dupa cum ne-a informat conducerea DSVSA, printr-un comunicat de presa, principalele nereguli depistate au constat in nerespectarea intretinerii spatiilor de depozitare, prelucrare si valorificare a alimentelor, a instalatiilor si ustensilelor de lucru folosite. Au mai fost descoperite si cazuri de manipulare si ambalare necorespunzatoare a alimentelor. Pentru toate aceste deficiente s-au aplicat patru sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 12.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu