Mergi la conţinutul principal

Manifestatii si proteste in numeroase tari, cu ocazia Zilei Muncii

Milioane de persoane din intreaga lume, de la nostalgicii comunismului din Rusia pina la muncitorii din Cambodgia, au celebrat, luni, traditionala Zi a Muncii, sub semnul revendicarilor, relateaza AFP.
In Japonia, unde 1 mai nu se sarbatoreste, defilarile au inceput de la sfirsitul saptaminii trecute, peste 240.000 de persoane denuntind, simbata, politica liberala a premierului Junichiro Koizumi.
Protestele imigrantilor latino-americani, care solicita legalizarea sederii a 12 milioane de persoane fara acte, ar trebui sa se incheie, luni, in Statele Unite, unde, de asemenea, nu se sarbatoreste Ziua Muncii.
Dar pentru restul lumii, ziua de 1 mai a fost marcata de defilari traditionale, adeseori in pofida interdictiilor impuse de autoritati. Exceptie de la aceasta regula a facut China, unde "dictatura proletariatului" a cedat, de mai multi ani, locul unei frenezii capitaliste.
In Rusia, zeci de mii de persoane au manifestat la initiativa sindicatelor proguvenamentale, in timp ce nostalgicii comunismului au defilat purtind drapele rosii si portrete ale lui Stalin. Mai multe mii de comunisti s-au adunat apoi in fata monumentului lui Lenin din piata Octombrie, scandind "Putin demisia!" sau "destramarea URSS a condamnat popoarele Uniunii la mizerie".
In Germania, zeci de mii de persoane manifestau in timp ce organizatiile sindicale exercitau presiuni asupra Guvernului care trebuie sa decida importante reforme sociale.
In Franta, demonstrantii militeaza impotriva conditiilor de munca precare, dupa victoria obtinuta in aprilie impotriva contractului de munca pentru tineri.
In Polonia, mai multe sute de manifestanti au defilat la Varsovia pentru a denunta somajul si "aroganta" Guvernului de dreapta.
In Grecia, citeva mii de persoane au manifestat la Atena si la Salonic, ziua fiind marcata in special de greve ale marinarilor care lucreaza pentru insulele din marile Egee si Ionica si angajatii din reteaua de transport in comun.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu