In Japonia, unde 1 mai nu se sarbatoreste, defilarile au inceput de la sfirsitul saptaminii trecute, peste 240.000 de persoane denuntind, simbata, politica liberala a premierului Junichiro Koizumi.
Protestele imigrantilor latino-americani, care solicita legalizarea sederii a 12 milioane de persoane fara acte, ar trebui sa se incheie, luni, in Statele Unite, unde, de asemenea, nu se sarbatoreste Ziua Muncii.
Dar pentru restul lumii, ziua de 1 mai a fost marcata de defilari traditionale, adeseori in pofida interdictiilor impuse de autoritati. Exceptie de la aceasta regula a facut China, unde "dictatura proletariatului" a cedat, de mai multi ani, locul unei frenezii capitaliste.
In Rusia, zeci de mii de persoane au manifestat la initiativa sindicatelor proguvenamentale, in timp ce nostalgicii comunismului au defilat purtind drapele rosii si portrete ale lui Stalin. Mai multe mii de comunisti s-au adunat apoi in fata monumentului lui Lenin din piata Octombrie, scandind "Putin demisia!" sau "destramarea URSS a condamnat popoarele Uniunii la mizerie".
In Germania, zeci de mii de persoane manifestau in timp ce organizatiile sindicale exercitau presiuni asupra Guvernului care trebuie sa decida importante reforme sociale.
In Franta, demonstrantii militeaza impotriva conditiilor de munca precare, dupa victoria obtinuta in aprilie impotriva contractului de munca pentru tineri.
In Polonia, mai multe sute de manifestanti au defilat la Varsovia pentru a denunta somajul si "aroganta" Guvernului de dreapta.
In Grecia, citeva mii de persoane au manifestat la Atena si la Salonic, ziua fiind marcata in special de greve ale marinarilor care lucreaza pentru insulele din marile Egee si Ionica si angajatii din reteaua de transport in comun.