Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mama a sapte copii, judecata pentru trecere ilegala a frontierei

La cei 35 de ani ai sai, braileanca Mariana Nicolae are deja 7 copii, dar si doua dosare penale. Povestea ei pare una rupta din filmele cu infractori celebri. Condamnata, in anul 1997, la 3 ani de inchisoare pentru furt calificat, Mariana a fost liberata dupa citeva luni, pentru ca urma sa nasca. Inainte de fi reincarcerata, ea a ramas din nou insarcinata, de doua ori. Ca sa evite, totusi, executarea pedepsei privative de libertate, Mariana Nicolae - spun anchetatorii - s-a decis sa paraseasca fraudulos tara. Astfel, in octombrie 2002, infractoarea a plecat cu trenul la Timisoara, iar de acolo, cu un taxi, la Moldova Noua, platind 50 de euro unei calauze, ca s-o treaca cu barca, ilegal, in Iugoslavia.
Braileanca a stat in Iugoslavia, fara nici un fel de acte, circa un an si jumatate, dupa care a trecut fraudulos granita in tara vecina, Croatia. In august 2004, insa, in urma unei razii facute de autoritatile croate, ea a fost depistata si internata intr-un centru de primire a strainilor. Pe 20 august acelasi an, Ambasada Romaniei la Zagreb a eliberat un bilet de calatorie pe numele infractoarei, care a fost trimisa imediat in Ungaria, la Budapesta. Dupa alte zile petrecute in lagarul pentru straini, Mariana Nicolae a ajuns la Punctul de Frontiera Salonta, Romania, unde i s-a comunicat ca este data in urmarire generala. Ulterior, femeia cu sapte copii ramasi acasa a fost incarcerata in Penitenciarul Braila.
La sfirsitul lunii trecute, mai precis pe 29 decembrie 2005, Mariana Nicolae a fost pusa sub acuzatie si trimisa in judecata, de data aceasta pentru trecerea ilegala a frontierei de stat a Romaniei si a altor state, "in scopul sustragerii de la executarea pedepsei privative de libertate".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii