Mergi la conţinutul principal

Mai multe locuri de cazare in adapostul pentru ciini comunitari

Adapostul pentru ciini comunitari de la Lacu Sarat, administrat de Asociatia pentru Protectia Animalelor si Mediului "Horez" si-a marit capacitatea de cazare, dupa ce a fost dat in folosinta inca un padoc cu 360 de locuri. Astfel, in respectiva locatie se pot aduce 1.160 de exemplare, dupa cu ne-a informat Vasile Horez, seful serviciului de ecarisaj brailean. Potrivit acestuia, in momentul de fata sint cazati acolo 743 de ciini capturati pe domeniul public brailean. Pentru fiecare dintre patrupedele tinute in padocuri, asociatia lui Vasile Horez percepe de la Primarie un tarif de 100 lei pe luna. Un calcul simplu ne arata ca pentru cei 743 de ciini aflati in adapost acum, Horez are de incasat, intr-o luna, 74.300 lei (743 milioane de lei vechi). Este o suma considerabila, care-i face pe iubitorii de animale sa reclame faptul ca APAM Horez incaseaza prea multi bani de la bugetul local. De alfel, diverse ONG-uri, cum ar fi Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor, solicita Primariei sa rezilieze contractul cu APAM Horez, pe motiv ca adapostul acestuia nu indeplineste normele legale de functionare si ca exista suspiciuni in privinta contractului de concesionare a serviciului de ecarisaj din municipiu. In replica, Vasile Horez spune ca incaseaza prea putin, fata de investitiile si munca depuse pentru functionarea adapostului. "In conditiile in care o seringa cu tranchilizant folosita pentru capturarea ciinilor costa 70 lei, tariful de 100 lei pe luna pentru cazarea unui exemplar este insuficient, daca luam in calcul si hrana si medicamentele folosite pentru tratamentele de deparazitare", ne-a declarat Horez. Pe de alta parte, acesta se confrunta si cu nemultumirea brailenilor care ar vrea sa nu mai vada ciini pe domeniul public si care considera ca ritmul de capturare este prea mic. "In momentul de fata prindem, in medie, 8-10 ciini pe zi, dar ritmul va creste, in perioada urmatoare, dupa ce se va mai achizitiona inca un pistol cu tranchilizante", da asigurari Vasile Horez. Prins intre ciocan si nicovala, de brailenii pro si impotriva ciinilor, acesta se plinge ca are greutati cu gasirea oamenilor dispusi sa faca meseria ingrata de prinzator, mai ales in situatia in care, de multe ori, populatia reactioneaza vehement la aparitia hingherilor.
In momentul de fata, pe strazile brailene sint mii de ciini maidanezi, iar serviciul de ecarisaj al lui Horez este singurul care gestioneaza aceasta situatie. Cum asociatiile iubitorilor de animale vorbesc mult dar nu fac mai nimic, efectiv, pentru rezolvarea problemei ciinilor, Primaria intentioneaza sa mai infiinteze inca un adapost, care sa functioneze in paralel cu cel de la Lacu Sarat. Studiul de fezabilitate pentru noul obiectiv urmeaza sa intre in dezbaterea Consiliului Local Municipal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu